Fudbal

Kanjizares: Izvini se i odlazi

Kanjizares: Izvini se i odlazi
Kanjizares: Izvini se i odlazi

Trener Valensije Geri Nevil na žestokom je udaru javnosti i navijača španskog kluba zbog katastrofalnih rezultata. Otkako je preuzeo tim, nijednom nije pobijedio, a nova "šamarčina" stigla je od Barselona, koja ih je deklasirala sa 7:0.

Malo ko bi u ovom trenutku bio u koži nekadašnjeg defanzivca Mančestera junajteda koji se početkom decembra prihvatio klupe "slijepih miševa". Od njegovog dolaska Valesija je odigrala četiri utakmice u Primeri, dva puta je izgubila, a dva puta remizirala. Valensija čak 11 posljednjih prvenstvenih utakmica zaredom ne zna za pobjedu i samo ih pet bodova dijeli od zone ispadanja. U srijedu veče su igrali prvi meč polufinala Kupa kralja i sa igračem manje primili sedam golova. Četiri su djelo Luisa Suareza, a tri Lionela Mesija.

"Nisam dobro spavao, a ne vjerujem ni da ću u narednim danima. Ovo je bila tužna noć. Veoma mi je žao zbog navijača Valensije. Patili su i to je ono što me najviše boli. Ovo mi je najgore iskustvo u karijeri", rekao je Nevil.

Bivši golman ovog kluba Santjago Kanjizares bio je jedan od najžešćih kritičara Nevila. Kanjizares, koji je od 1998. do 2008. osvojio ukupno deset trofeja, rekao je da Nevil mora da prihvati odgovornost za jedan od najmračnijih dana u klupskoj istoriji.

"Taj poraz je najgori otkako znam za klub. Čekam ostavku trenera, kao i izvinjenje. Možda sam neupućen, ali iznenađen sam što do sada to nije uradio, mislio sam da je pošten", naveo je Kanjizares na Twitter profilu.

On je dodao i da je razočaran izjavom predsjednika Valensije Hesusa Garsije Pitarha, koji je u ponedjeljak rekao da ima povjerenja u trenera.

"Ako nas je lagao i sutra predloži otkaz treneru koji Uprava ne prihvati, onda je bolje da i on ode iz kluba", rekao je bivši golman.

Kanjizares je optužio i fudbalere Valensije da su predali utakmicu poslije isključenja Škodrana Mustafija u završnici prvog poluvremena, ali je pohvalio njemačkog fudbalera što se pojavio pred novinarima poslije utakmice.

"Gore od poraza je pobjeći iz bitke. To bi trebalo da nam pruži predstavu šta ovi igrači mogu ako situacija postane zaista teška. Mustafi je pokazao ko je, i poslije utakmice i svaki put na terenu, mislim da navijači Valensije to cijene. Želim da nam ovo pomogne da razlikujemo poštene od nepoštenih, a ako to uradimo, krenućemo naprijed. Ovo je test našeg 'valensijanstva'. Odgovorno je da zahtijevamo odluke, a ne da bježimo", rekao je Kanjizares.

Valensija u nedjelju gostuje kod Betisa, a revanš utakmica sa Barselonom je u srijedu. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije