Fudbal

Kante igrač godine u Premijer ligi

Kante igrač godine u Premijer ligi
Kante igrač godine u Premijer ligi

Fudbaler Čelsija N'Golo Kante proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u tekućoj sezoni u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA).

Ovaj 26-godišnji vezista Čelsija pobijedio je u konkurenciji saigrača Edena Azara, napadača Totenhema Harija Kejna, Mančester junajteda Zlatana Ibrahimovića, Evrtona Romelua Lukakua i Arsenala Aleksisa Sančesa.

Kante je bio jedan od ključnih igrača Lestera prošle sezone, koji je iznenađujuće osvojio Premijer ligi. On bi mogao da postane prvi fudbaler koji je s dva različita kluba u dvije uzastopne sezone osvojio prvenstvo Engleske, ukoliko Čelsi zadrži prednost do kraja šampionata.

U julu prošle godine došao je u Čelsi koji je prethodne sezone završio na sredini tabele, a ove je gotovo od samog starta na vrhu.

Francuski fudbaler je ove sezone nastupao u svim utakmicama Čelsija u Premijer ligi, osim na Boksing dej protiv Bornmuta kada je bio suspendovan, i u posljednjih 11 minuta meča protiv Totenhema igranog 4. januara.

Drugu godinu zaredom za najboljeg mladog igrača Premijer lige izabran je fudbaler Totenhema Dele Ali, dok je za najbolju žensku fudbalerku proglašenja Lusi Bronz iz Mančester sitija.

Bivši kapiten reprezentacije Engleske Dejvid Bekam, na svečanoj ceremoniji u Londonu, dobio je nagradu PFA za doprinos fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije