Fudbal

Kapiten Fiorentine umro od bolesti koja se lako otkriva

Kapiten Fiorentine umro od bolesti koja se lako otkriva
Foto: Ilustracija | Kapiten Fiorentine umro od bolesti koja se lako otkriva

Italijanske vlasti objavile su novi, opširniji izvještaj o iznenadnoj smrti Fiorentiniog kapitena Davidea Astorija kojeg su saigrači našli mrtvog u hotelskoj sobi u martu uoči utakmice protiv Udinezea.

Utvrđeno je da je Astori u 32. godini preminuo od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja se ne može otkriti u tek 20 odsto slučajeva, zbog čega je slučaj i dalje otvoren sve dok se sa stoodstotnom sigurnošću ne utvrdi da se baš Astorijeva smrt nikako nije mogla spriječiti.

Izvještaj je objavio Univerzitet u Padovi koji je vodeći u svijetu u patologiji, a istraživalo je 800 slučajeva iznenadnih smrti osoba mlađih od 35 godina od čega je bilo oko 100 sportista.

Četvrtina je preminula od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja je nasljedna bolest, a oboljeli koji se intenzivno bave sportom povećavaju mogućnost smrti za pet puta.

Iako je odmah utvrđeno da nije riječ o nasilnoj smrti, italijanska policija je po zakonu bila dužna da pokrene istragu protiv "nepoznatog počinioca" sve dok se ne utvrdi uzrok smrti.

Ali, kabinet tužioca u Firenci zatražio je novo mišljenje stručnjaka kako bi dodatno razjasnili Astorijevu smrt.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije