Fudbal

Kapiten KMF Tango udario arbitra Romea Primorca i zaradio suspenziju

Kapiten KMF Tango udario arbitra Romea Primorca i zaradio suspenziju
Foto: N.N. | Kapiten KMF Tango udario arbitra Romea Primorca

Suspenzija od nekoliko mjeseci minimalna je kazna s kojom će se suočiti Dragan Ikonić, kapiten Kluba malog fudbala Tango iz Istočnog Sarajeva.

Utakmica 10. kola Premijer futsal lige BiH između MNK Centra i KMF Tango prekinuta je u nedjelju naveče, u 17. minuti, kod rezultata 3:1 u korist domaćih, a nakon što je Ikonić pesnicom udario i na pod oborio sudiju Romea Primorca iz Ljubuškog.

"Minimum koji se može očekivati za ovaj težak prekršaj je pet-šest utakmica zabrane igranja, a nije isključena ni mogućnost čak trajne zabrane bavljenja sportom. Šokirani smo prvim informacijama koje smo dobili. Intervenisala je i policija. Ovo je sramota", istakli su iz Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

S obzirom da je kraj godine, moguće je održavanje i telefonske sjednice ovog tijela, a sankcije bi mogao snositi i klub, koji u svojim vitrinama, između ostalog, ima pehar šampiona Premijer futsal lige BiH.

"Kazne će biti drastične. Minimum dva-tri mjeseca, i ako na tome završi, Ikonić može biti sretan. Ovo je nedopustivo. Konsekvence može snositi i klub. Još čekamo zvanične izvještaje i, ako se utvrdi dio odgovornosti, klub bi mogao biti novčano kažnjen", istakli su iz Disciplinske komisije i dodali:

"Ovo, nažalost, nije prvi incident na terenima u futsal ligi, koja je postala problematičnija od BH Telecom Premijer lige, u kojoj su u zadnje vrijeme većinom problem navijački ispadi sa pirotehnikom. U futsalu, podsjetimo se samo na nedavni nastup igrača koji nije imao pravo da igra, zatim napad i udaranje trenera Mostara i slično."

Iz KMF Tango uputili su javno izvinjenje arbitru Romeu Primorcu. Zakazali su i sjednicu Upravnog odbora te osudili potez svog kapitena, koji je inače i povremeni futsal reprezentativac BiH.

"Utakmica je bila korektna. Desio se taj nemili događaj, gdje je naš kapiten reagovao apsolutno nesportski. Ne tražim alibi za njegov postupak, ali moram reći da je riječ o mladom momku, iz dobre porodice, koji je reagovao u afektu i usljed raznoraznih dešavanja napravio nenormalnu glupost", istakao je Mirko Čampara, trener KMF Tango.

On je odmah nakon utakmice razgovarao sa kapitenom.

"Ovo nije šuplja priča. Ikonić se vidno pokajao zbog toga što je napravio. Sudija je bio potpuno u pravu. I ja sam se izvinio sudiji, jer smatram da sam kao trener odgovoran. Lično sam šest godina bio kapiten i nikada nisam sebi dozvolio te stvari iako sam kroz karijeru doživio i razne nepravde. Zasjedaće Upravni odbor i ja ću, između ostalog, izraziti svoje mišljenje, koje će biti negativno po njega, ali ne bih volio da iz ovoga ispadne da je Tango uzrok svih problema u bh. fudbalu", dodao je Čampara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije