Fudbal

Karadžića ne napušta optimizam: Realno da se sa nađemo u baražu

Karadžića ne napušta optimizam: Realno da se sa nađemo u baražu
Karadžića ne napušta optimizam: Realno da se sa nađemo u baražu

BEOGRAD - Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da nacionalni tim, uprkos porazu od Portugala (2:1), ima realne šanse da se sa četiri pobjede domogne baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2016.

"Pomaka ima, bez ozbira na greške, koje ozbiljnim reprezentacijiama ne sme da se dešavaju. Verujem da će Portugalija plasman na Evropsko prvenstvo rešiti pre Beograda i naše poslednje utakmice. Ostaje nada i želja, realno je da te četiri utakmice pobedimo i sa 13 bodova budemo u baražu", rekao je Karadžić srpskim izvještačima u Lisabonu pred polazak za Beograd.

On je dodao da sve zavisi od utakmice u Tirani protiv reprezentacije Albanije.

"To je jedna od ključnih utakmica po mom mišljenu. Albanci sada imaju sedam bodova i pobedom mogu da steknu veliku prednost. Kada imate ovakvu situacije najbolji lek je rezultat, on sve popravlja. Rezultat je rešenje za izlazak iz krize, a njega za sada nema", rekao je Karadžić.

Na pitanje novinara da li očekuje da javnost podrži selektora Radovana Ćurčića i pored poraza, Karadžić je rekao: "Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i stručni štab. Nastavljano da radimo, verujemo u bolje dane."

Srbija poslije četiri odigrane utakmice u I grupi kvalifikacija zauzima posljednje mjesto sa samo jednim bodom, a naredni duel igra 13. juna u Kopenhagenu protiv Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije