Fudbal

Kazorla: Ako želimo pobijediti, potrebna nam je promjena

Kazorla: Ako želimo pobijediti, potrebna nam je promjena
Kazorla: Ako želimo pobijediti, potrebna nam je promjena

SARAJEVO - Fudbalski reprezentativac Španije i vezista engleskog Arsenala Santi Kazorla izjavio je kako njegov klub treba promjenu ako želi biti uspješnjiji u narednoj sezoni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Arsenal je krajem godine bio prvi na tabeli engleske lige, međutim prema trenutnom stanju na tabeli, za vodećim Lestrom zaostaje čak 12 poena.

Vezni igrač londonskog kluba, u intervjuu za SkySports, kazao je kako je napadačka strategija Arsenalu uvijek dobro došla, međutim, kako je rekao, ekipa nekad treba znati zadržati vodstvo.

"Sigurno je da nešto moramo promijeniti. Jer, ako želimo pobijediti, potrebna nam je promjena", smatra Kazorla, te dodaje:

"Istina je da imamo sjajan mentalitet i filozofiju, jer uvijek želimo napadati i postići pogodak. Ipak, smatram da ponekad trebamo biti pametni i u situaciji kada vodimo 1-0, zadržati taj rezultat i osvojiti tri boda."

Dodao je kako je Arsenal imao priliku do osvoji titulu ove godine, te da su razočarani, jer do toga nije došlo. Ipak, kako je kazao, to je fudbal i uvijek treba gledati samo u budućnost.

Prema njegovim riječima, svi imaju odgovornost kada je u pitanju ova sezona.

"Kada pobjeđujemo, mi pobjeđujemo zajedno. Kada gubimo, mi, isto tako, gubimo zajedno. Jer, mi smo jedan tim", rekao je vezista Arsenala, naglasivši kako se iskreno nada da će Arsenal biti uspješniji u narednoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije