Fudbal

Kerik, Zidan, Konte i Bat favoriti za klupu Mančester junajteda

Kerik, Zidan, Konte i Bat favoriti za klupu Mančester junajteda
Foto: Tanjug/AP | Kerik, Zidan, Konte i Bat favoriti za klupu Mančester junajteda

Žoze Murinjo jutros je dobio otkaz u Mančester junajtedu, a ulogu privremenog menadžera preuzeće njegov dosadašnji pomoćnik Majkl Kerik, čovjek koji je na kraju prošle sezone okončao igračku karijeru.

Vijest se nije stigla ni proširiti cijelim svijetom, a britanski mediji već su sročili listu najozbiljnijih kandidata za Murinjovog nasljednika. Prema tim navodima, ali kotama u britanskim kladionicama, favorit broj jedan je upravo Keick, koji je za Junajted odigrao 446 takmičarskih utakmica i postigao 24 gola.

Glavna konkurencija 37-godišnjem Keriku, koji je bez trenerskog iskustva, su Francuz Zinedin Zidan, Italijan Antonio CKonte i Niki Bat, koji je trenutno šef Junatedove fudbalske akademije.

Na kladionicama nakon Krica najbolje kotira Zidane, koji je nakon devet osvojenih pehara sa Real Madridom, među kojima i tri uzastopna naslova u Ligi šampiona, samovoljno odlučio otići. Konte, pak, s druge strane ima iskustvo u Premier ligi u kojoj je s Čelzijem osvojio naslov šampiona 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije