Fudbal

Kineski ambasador na Marakani: Volim ovaj klub još od 1978.

Kineski ambasador na Marakani: Volim ovaj klub još od 1978.
Foto: crvenazvezdafk.com | Kineski ambasador na Marakani: 40 godina uz Zvezdu

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang posjetio je fudbalski klub Crvena zvezda.

Predsjednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić ugostili su ambasadora Mančanga i proveli vrijeme u razgovoru.

Takođe, kineski ambasador imao je priliku da obiđe muzej na najvećem stadionu u Srbiji, da se bliže upozna sa bogatom Zvezdinom istorijom i da vidi najvrjednije trofeje.

"Gospodin Mančang, koji ne krije da je veliki navijač Zvezde, dobio je crveno-beli dres sa svojim prezimenom i monografiju o velikom Zvezdinom uspehu u Bariju 1991. godine, kao lepu uspomenu na druženje", navodi se na sajtu kluba.

"Navijač sam Crvene zvezde gotovo pune četiri decenije, od kada sam kao student došao u Beograd. Zavoleo sam ovaj klub još davne 1978. godine. Do danas, kad god sam u prilici, gledam svaku Zvezdinu utakmicu", rekao je kineski ambasador u Srbiji i dodao:

"Moram da istaknem da mnogo Kineza zna za Crvenu zvezdu. Moj sin je navijač, mnogo voli vaš klub, kao i ja. Zato se posebno radujem što sam imao prilike da razgovaram sa predsednikom i generalnim direktorom kluba o načinima za buduću saradnju. Svakako da u oblasti fudbala Kina može mnogo da nauči od Srbije", poručio je Mančang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije