Fudbal

Kineski milioni mamac za Džeku

Kineski milioni mamac za Džeku
Foto: N.N. | Kineski milioni mamac za Džeku

Kineskim milionima posljednjih godina nisu odoljeli mnogi vrhunski fudbaleri, a takav ispit je sada pred reprezentativcem BiH Edinom Džekom. Dok bi Džeko mogao da promijeni klub ove zime, na ljeto bi klupske boje mogao da promijeni i reprezentativac Srbije Luka Jović, koji bi mogao da završi u Barseloni.

Karlos Tevez, Hulk, Aksel Vitsel, Aleksandre Pato i Oskar samo su neki od igrača koji su napravili unosne transfere u Kini, čiji klubovi daju milionske plate kako bi privoljeli zvijezde da dođu. Njihovim putem mogao bi napadač Rome, koji je već neko vrijeme među najboljim igračima "vučice". Mediji na Apeninima objavili su informaciju da bi na adresu Rome u narednim danima mogla stići ponuda koju će teško odbiti klub, ali i sam Džeko. Bh. fudbalera želi Šangaj SIPG, koji će mu navodno ponuditi ni manje ni više nego 10 miliona evra, što je duplo više nego što ima sada. Džeko je u Romu došao iz Mančester Sitija, prvo na pozajmicu, a sada bi za oko 20 miliona evra mogao da promijeni kontinent. Isti mediji pišu da je Džeko srećan u Romi i da će teško pristati na promjenu sredine, ali plata bi mogla da odigra ključnu ulogu. Prelazni rok u Kini završava se posljednjeg dana februara i sigurno je da će u klubu iz Šangaja imati dosta vremena da nagovore Džeku na transfer.

Dok će Kinezi učiniti sve da Džeku dovedu ove zime, na ljeto bi Ajntraht iz Frankfurta mogao da napusti Jović i pređe ni manje ni više nego u Barselonu. Radio Cadena COPE je objavio da će reprezentativac Srbije za 35 miliona evra preći u redove katalonskog kluba.

"Generalni direktor Barselone Pep Segura dobio je mandat čelnika ovog kluba da ugovori transfer Luke Jovića iz Ajntrahta na ljeto 2019. godine", objavili su s ovog radija.

Da bi se to dogodilo, Ajntraht će prvo morati da plati 12 miliona Benfiki pošto je Jović u Njemačkoj na pozajmici. Nakon toga bi ga samo "preprodali" Barseloni za pomenutih 35 miliona evra, što je procjena njegove vrijednosti na tržištu u ovom trenutku. Jović je već neko vrijeme na meti mnogih velikana, a pominjani su i transferi u Bajern, ali i Real Madrid. Ove sezone igra u životnoj formi, a nedavno je postigao pet golova u Bundesligi protiv Fortune iz Diseldorfa. Osim Jovića, u Barseloni su razmišljali i o Timi Verneru iz Lajpciga, Kšištofu Pjonteku iz Đenove i Kasperu Dolbergu iz Ajaksa, ali je "orao" dobio prednost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije