Fudbal

Klop: Nije vrijeme za paniku

Klop: Nije vrijeme za paniku
Klop: Nije vrijeme za paniku

DORTMUND - Iako se velikan njemačkog nogometa Borusia Dortmund bez problema plasirao u osminu finala Lige prvaka, gdje će igrati protiv Juventusa, klub se u domaćem prvenstvu nalazi u velikim problemima.

Borusia se u bundesligi nalazi na predzadnjem mjestu, s istim brojem bodova kao i zadnjeplasirani Frajburg -15, dok je jesenji prvak Bajern daleko ispred s 45 bodova.

Trener žuto-crnih Jirgen Klopp ne razmišlja o napuštanju tima.

- Neću se sada predati. Znam da sam griješio, vidjećemo šta možemo ispraviti. Sada nije vrijeme za paniku i ishitrene poteze. Jedino pozitivno u ovom trenutku je činjenica da nas od mjesta koje osigurava opstanak dijele samo dva boda - izjavio je Klop u razgovoru za časopis Bild.

Borusia je u ovoj sezoni oborila dva negativna klupska rekorda. Na gostovanjima je upisala deset poraza i osvojila samo četiri boda.

Zbog svega toga njemački reprezentativac Mats Humels manje je optimističan od svog trenera.

- Ne postoje garancije da ćemo opstati u prvoj ligi. Stalno nas prate povrede, zbog čega je iza nas najlošija polusezona u istoriji kluba. U posljednjim sedmicama situacija je bila samo gora - zaključio je kapiten ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije