Fudbal

Klop: Volim borbeni fudbal

Klop: Volim borbeni fudbal
Klop: Volim borbeni fudbal

Borusija Dortmund nije na najbolji način počela sezonu, što je naravno razočaralo Jirgena Klopa, trenera "milionera", koji je kazao da želi da igra njegovog tima bude poput hevi metala.

"Arsenalova igra je poput uštimanog orkestra. Međutim, ja više volim hevi metal. Želim buku, želim eksploziju. Da sam kao četvorogodišnjak gledao smirene Barselonine pobjede od 5:0 i 6:0, kao što je bio slučaj proteklih sezona, bavio bih se tenisom", rekao je Klop i zatim nastavio:

"Ne volim spokojan fudbal, volim borbeni fudbal. Volim kišni dan, težak teren, blato na licima i povratak igrača kući, kada od iscrpljenosti ne mogu igrati naredne četiri sedmice. To je Borusija. Vrijedi zaljubiti se u Borusiju, to je čist fudbal."

Ova sezona u Bundes ligi nije počela na najbolji način i prošlog vikenda su poraženi od Šalkea u derbiju rurske oblasti. Svijetlu stranu pokazali su u Ligi šampiona pobjedom nad Arsenalom, a novu priliku će imati sutra kada će igrati u gostima kod Anderlehta.

"Nismo na vrhuncu forme. Protiv Šalkea nismo nagrađeni za veliki trud. To se često događa u životu. Možda će nam biti potrebno vremena, ali vratićemo se", jasan je Klop, koji je za kraj zaključio:

"Treneri će reći da im nije važno da li njegova ekipa trči više od protivnika, nego da im je važno da tim odigra dobro. Ja želim dobru igru i 10 pretrčanih kilometara više od protivnika."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije