Fudbal

Klop na ljeto mijenja Martina

Klop na ljeto mijenja Martina
Klop na ljeto mijenja Martina

Ako je suditi po vijestima iz Španije, avantura Herarda Tate Martina na mjestu trenera Barselone privodi se kraju, a novi strateg Katalonaca trebalo bi već od ljeta da postane Jirgen Klop, sadašnji trener Borusije iz Dortmunda.

 Prema pisanju "Sporta", Martino će napustiti klub sa stadiona "Nou Kamp" na kraju ove sezone iako je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor. Navodi se da su obje strane zainteresovane za razlaz, Argentinac zbog pritiska koji nosi to radno mjesto, a Uprava kluba zbog ostvarenih rezultata.

Barselona je ispala u četvrtfinalu Lige šampiona od Atletiko Madrida, a na tabeli Primere je tek treća, sa četiri boda manje od "jorgandžija".

"Sport" piše da su kao nasljednici Martina spominjani i Ernesto Valverde, Luis Enrike, Andre Viljaš-Boaš, Dijego Simeone i Klop, od kojih bi prva trojica bila spremna da zadrže sadašnji stil igre, a posljednja dvojica da ga promijene.

Ipak, uspješan rad sa ljudima, neobičan pristup izgradnje svakog igrača ponaosob i harizmatična ličnost gurnuli su Klopa u prvi plan, dok Simeonea, koji sa Atletikom grabi ka tituli, možda i ka peharu namijenjenom prvaku Evrope, krasi mentalitet "pobjeda po svaku cijenu", što se baš i ne sviđa čelnicima Barselone.

Konačnu odluku će, kako navodi pomenuti španski list, donijeti Đosep Marija Bartomeu, predsjednik Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije