Fudbal

"Ko dođe, vratiće se u kovčegu"

"Ko dođe, vratiće se u kovčegu"
"Ko dođe, vratiće se u kovčegu"

Ne šaljite ih u Albaniju jer ćemo ih vratiti u mrtvačkim kovčezima, poručio je Indrid Murati, navijač Albanije, majkama navijača fudbalske reprezentacije Srbije.

Član i jedan od vođa navijačke grupe "Albanski ultrasi", poznat pod nadimkom Problem, kaže da se srpski navijači koji odluče da u oktobru dođu u Elbasan na utakmicu dvije selekcije u okviru kvalifikacija za EP neće dobro provesti.

Prvi meč ova dva tima u Beogradu, a koji je završen opštom tučom i skandalom sa dronom, zastavom "velike Albanije" i kaznom za obje selekcije, govori da će meč u Albaniji biti visokog rizika. To je u intervjuu za albanski portal gazetaflash.com najavio i Murati, koji je pričao o dešavanjima na meču u srpskoj prijestonici.

"Imao sam ulaznicu za taj meč, ali mi nisu dopustili da pređem granicu. Morao sam utakmicu da pratim preko TV-a. Bio sam u Tirani kada je dron donio zastavu i u tom momentu sam osjetio ogroman ponos, a suze radosnice su same krenule", kaže Murati, koji zamjera Srbima što mu nisu dali da dođe u Beograd:

"Njihov savez nam je zabranio da dođemo na utakmicu, a naše igrače su napali. Očekivali smo da vjerujemo protivnicima, kao što nam tradicija nalaže, ali su nas oni prevarili. Dočekaćemo ih kako zaslužuju. Prebićemo ih, a polovinu zapaliti. Tu mislim na navijače, a ne na igrače."

Murati je veliki prijatelj i sa Ismailom Morinom, koji je odgovoran za dolijetanje drona na stadion Partizana, a kaže da je njegov životni san "uzdizanje etničke Albanije".

"Srpskim majkama poručujem: Ne puštajte svoje sinove u Albaniju", rekao je Murati.

Albanija i Srbija u Elbasanu igraju 8. oktobra. Prvi meč je završen službenim rezultatom 3:0 u korist "orlova", ali je UEFA kaznila Srbiju sa oduzimanjem tri boda. Osim toga, moraju dvije utakmice kao domaćini igrati bez prisustva publike, a obje selekcije su kažnjene i sa po 100.000 evra.

"Orlovi" će tako bez publike dočekati Jermeniju 4. septembra, a Portugal 11. oktobra 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije