Fudbal

Ko mijenja Vengera na klupi Arsenala?

Ko mijenja Vengera na klupi Arsenala?
Foto: Tanjug/AP | Ko mijenja Vengera na klupi Arsenala?

Arsen Venger i njegov odlazak iz Arsenala su glavna fudbalska vijest dana. Legendarni trener objavio je da će nakon završetka sezone napustiti klupu kluba u kojem je već 22 godine.

Za generacije Arsenalovih navijača njihov tim je već dvije decenije nezamisliv bez Vengerovog lica na klupi, a neki će prvi put u životu vidjeti smjenu na klupi omiljenog kluba.

Ključno pitanje je sada ko će preuzeti "tobžije", a britanski mediji već su se bacili u potragu za Vengerovim nasljednikom. Popis je dug, ali ističe se nekoliko zvučnih imena.

Venger je na odlasku rekao da bi njegov bivši igrač i francuska legenda Patrik Viera bio idealan nasljednik. Viera trenutno kao trener vodi Njujork.

Bivši menadžer Dortmunda, Tomas Tuhel, visoko je na listi, no nedavno su francuski mediji objavili da će Nijemac uskoro preuzeti PSŽ s kojim je već dogovorio saradnju. 

Ipak, Tuhel je na kladionicama jedan od favorita, ispred Jokima Leva i Karla Ančelotija. I bivši trener Barselone Luis Enrike navodno je na listi kandidata.

"Imamo visoke ambicije da gradimo na Vengerovim temeljima, i da poštujemo njegovu viziju kako bismo osigurali da Arsenal pobjeđuje i osvaja najvažnije fudbalske trofeje", rekao je jedan od vodećih ljudi Arsenala Stan Kroenke.

Jedan od suvlasnika kluba Ivan Gazidis nakon Vengerove objave je za poslijepodne sazvao vanrednu pres-konferenciju, a engleski tabloidi vjeruju da bi već danas mogao objaviti ime budućeg trenera.

Vezana vijest: Venger napušta Arsenal nakon 22 godine

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije