Fudbal

Kodro vjeruje u igrače

Kodro vjeruje u igrače
Kodro vjeruje u igrače

SARAJEVO - Fudbalski klub Sarajevo u subotu, 28. februara, otvara proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovanjem u Gradačcu, kod NK Zvijezda.

Šef stručnog štaba Sarajeva Meho Kodro za klupsku web stranicu je izjavio da njegovi igrači, nakon više od stotinu dana pauze, s nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk u proljetnom dijelu sezone.

"Kako ja, tako i igrači, s nestrpljenjem očekujemo da prvenstvo konačno počne. Samo to nas interesuje, samo za to smo se mukotrpno spremali. Očekujemo prvu utakmicu protiv Zvijezde u dobroj atmosferi i raspoloženju. Radujemo se kolektivno počeku prvenstva", kazao je Kodro.

Prvi protivnik Sarajeva u drugom dijelu sezone biće gradačačka Zvijezda, klub koji je prezimio na 13. mjestu ligaške tabele.

Kodro ističe da je Zvijezda kvalitetna ekipa.

"Upoznali smo dobro ekipu Zvijezde. Znamo njihove dobre i loše strane. Sigurno su kvalitetna ekipa, nezgodna, sa dobrim trenerom, koji je to sve dobro posložio. Ako ne budemo bili na sto posto od svojih mogućnosti, gledajući u svakom aspektu, može biti problema. Moramo odgovoriti svim zadacima i ja vjerujem u naše igrače", dodao je Kodro.

Zdravstveni bilten prvotimaca Sarajeva je dobar.

"Svi igrači su u trenažnom procesu, maksimalno rade i željni su takmičarskih utakmica", zaključio je Kodro.

Susret Zvijezda - Sarajevo igraće se u u subotu od 14.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije