Fudbal

Kokić: Nismo favoriti

Kokić: Nismo favoriti
Kokić: Nismo favoriti

Prvenstvena pobjeda nad Sarajevom (3:1), koja ih je učvrstila na drugom mjestu, ulila je dodatnu dozu samopouzdanja fudbalerima Širokog Brijega pred prvi finalni meč polufinala Kupa BiH protiv Željezničara, koji se igra u srijedu.

Ipak, u stručnom štabu sastava sa "Pecare" znaju da ih na "Grbavici" ne čeka lagan zadatak. Zbog toga euforiju i pored uvjerljive igre protiv "bordo" tima, želi svesti na minimum. Široki je ove godine već jednom poražen na "Grbavici", što je dodatni razlog za oprez.

"Pred nama je važna utakmica u kojoj se borimo za jedan trofej, ali treba da je dočekamo hladne glave i smireno, kao i svaku drugu. Znamo svi, naravno, šta je u igri. Ogled na 'Grbavici' neću da nazovem utakmicom sezone. To nam samo može stvoriti bespotreban pritisak i opteretiti ekipu", kazao je Ante Kokić, trener u stručnom štabu Širokog Brijega.

Ono što očekuju gosti u srijedu je zanimljiva i kvalitetna utakmica. Nijanse su odlučivale i 16. kolu kada je "Željo" slavio minimalnih 1:0.

"Imamo igrače koji znaju odigrati značajne utakmice. 'Želji' u srijedu možemo prepustiti ulogu favorita, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog pozicije na prvenstvenoj tabali, ali i posljednjih rezultata. Međutim, to ne znači da nemamo znanja, kvaliteta i snage da ostvarimo povoljan rezultat jer odluka pada tek na 'Pecari'", smatra Kokić.

Slično mišljenje dijeli i stoper Širokog Vedran Ješe. Utakmica u Sarajevu za njega je tek prvo poluvrijeme. To što su na otvaranju fudbalskog proljeća poraženi na ''Grbavici" ne smatra opterećenjem, a ne zamara se, kaže, ni statistikama i odličnom serijom domaćina.

"Sada imamo novog trenera, igramo značajno drugačije, utakmica će biti dosta drugačija i siguran sam i zanimljivija od one u 16. kolu. Vjerujem da će se sve riješevati tek na 'Pecari' iako ćemo hrabrom igrom nastojati napraviti iskorak već u srijedu. To što 'Željo' već 15 utakmica nije primio gol, nije nam teret, jer ni mi ih ne primamo tako lako. Nije čak problem i ako primimo gol na 'Grbavici', jer ćemo kući, kao mnogo puta do sada, pokazati da smo bolji. Silni rekordi Željezničara jesu za respekt, ali nisu oni toliko dobri koliko im se zapravo sve poklopilo. Nekad moraju kiksati, jer nema nepobjedivih", smatra Ješe, nekadašnji fudbaler Olimpica, koji je bio na pragu dolaska u Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije