Fudbal

Kokot: U Lijež po iznenađenje

Kokot: U Lijež po iznenađenje
Kokot: U Lijež po iznenađenje

Idemo u Lijež da napravimo još jedno iznenađenje, kazao je Zoran Kokot, napadač Željezničara, pred prvu utakmicu drugog pretkola Lige Evrope sa Standardom.

"Plavi" su nakon autsajdera Balzana sa Malte, u drugom krugu eliminisali favorizovani Ferencvaroš. U međuvremenu je počela i nova sezona u BH Telecom Premijer ligi, gdje su u nedjelju startovali porazom na gosovanju kod Borca (0:1), ali to se nije odrazilo na dobro raspoloženje u ekipi.

"Nema mjesta panici. Rezulat u Banjaluci nije nas poljuljao. Bili smo umorni, Borcu smo došli kao 'kec na deset' i oni su to iskoristili. Mi se okrećemo Standardu, koji je favorit, ali to ne znači da smo bez šansi", smatra Kokot.

Ekipa će u srijedu letom iz Sarajeva otputovati u Belgiju, gdje dan kasnije na stadionu "Stade de Sclesin" želi ostvariti pozitivan rezultat, u duelu s ekipom koju s klupe predvodi nekadašnji igrač Crvene zvezde Slavoljub Muslin. Iako očekuju težak posao, vjeruju da disciplinovanom i hrabrom igrom mogu nastaviti ovosezonski evropski pohod.

"Sve je moguće. Ferencvaroš i Standard su slične ekipe, a mi smo u ogledu s Mađarima pokazali da znamo igrati i sa, uslovno, boljima od nas. Ako sa Belgijancima ponovimo disciplinovan pristup, nadam se da ćemo obradovati raju koja bordi 'Želju', ali i ostale ljubitelje fudbala u BiH", smatra Kokot i dodaje: "Potrebno je da ispoštujemo sve što šef postavi pred nas. Nadam se da možemo pokazati karakter i da nećemo odstupiti od naše taktike."

A taktika će i ovoga puta biti čvrsta odbrana i strpljivo čekanje greške suparnika.

"Mi se ne zavaravamo. Domaćini su favoriti i jednostavno i ovoga puta ćemo biti defanzivniji, ganjati kontrenapade i čekati grešku. To je bila naša vizija u utakmicama sa Ferencvarošom, pa ćemo je i sada primijeniti kako bismo došli do povoljnog rezultata. U Belgiji bih unaprijed objeručke prihvatio neriješen rezultat, posebno ako bi bio sa postignutim golom", priznaje Kokot.

Trener Milomir Odović proteklih dana dobio je niz potrebnih informacija o Standardu i prenio ih svijom igračima. Ekipa je, osim novog trenera, ovog ljeta pojačana sa sedam novih fudbalera. Utakmicu sa "Željom" propustiće potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić. On je tokom nedavne utakmice Standarda i Kortrijka povrijedio zglob.

"Vjerujem u svoje momke bez obzira na to ko nam je na suprotnoj strani. Nećemo se unaprijed predati. Za nas je Standard veliki izazov. U Banjaluci smo bili mnogo umorni, bez energije i sa mnogo grešaka. Uvjeren sam da u četvrtak u Belgiji možemo mnogo bolje i da ćemo učiniti sve da još jednom iznenadimo evropsku fudbalsku javnost", kazao je Odović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije