Fudbal

Kolarov potpisao trogodišnji ugovor sa Romom

Kolarov potpisao trogodišnji ugovor sa Romom
Foto: Ilustracija | Kolarov potpisao trogodišnji ugovor sa Romom

Dobro došao, brate, napisao je na Twitteru Edin Džeko, napadač Rome, i tako dočekao dolazak Aleksandra Kolarova iz Mančester Sitija u "vučicu".

Doskorašnji defanzicac "građana" i član reprezentacije Srbije potpisao je ugovor sa Romom, što je na različite načine dočekano u Rimu, s obzirom na to da je igrao za ljutog rivala Lacio. Iskusni defanzivac je potpisao trogodišnji ugovor, a mediji su objavili da je prešao u transferu vrijednom pet miliona evra. Tako je napustio Siti nakon sedam godina i šest osvojenih trofeja, među kojima su dvije titule prvaka Engleske.

"Veoma sam srećan što sam došao u Romu, daću 100 odsto svojih mogućnosti. Ciljevi su jasni, samo pobede", rekao je Kolarov za klupski sajt "vučice" i zatim dodao:

"Kada sam došao 2010. godine u Siti, nisam iskreno očekivao da ću tamo ostati toliko dugo. Došao je red da se oprostim. To je tužan dan za mene. Ponosan sam što sam bio deo ekipe koja je učinila Siti takvim kakav jeste danas."

Tri godine je nosio dres Lacija i sjajnim igrama i izborio prelazak u Siti. Bio je ljubimac "nebeskoplavih" sve do trenutka kada su mediji objavili da će preći u Romu. Poznajući mentalitet Italijana, sigurno će biti meta vrijeđanja huligana, koji su po gradu već napravili nekoliko grafita na kojima su ga nazvali crvom. Isto tako bijes su pokazali i na meču protiv SPAL-a, gdje su istakli transparent "Kolarov crv".

Dok ima nezadovoljnih, biće i zadovoljnih. Tako je Ramon Rodrigez Vedeho, poznatiji pod nadimkom Monći, inače sportski direktor rimskog kluba, bio presrećan.

"Aleksandar ima veliko iskustvo i odmah će biti od velike pomoći ekipi, na terenu i van njega. Zahvalio bih mu na velikoj želji koju je pokazao da dođe kod nas", poručio je Monći.

Kao što je već rečeno, za sedam godina u Sitiju Kolarov je osvojio dvije titule u Premijer ligi, dva Liga kupa, FA kup i Komjuniti šild, a odigrao je 243 utakmice i postigao 21 pogodak.

Roma ne odustaje

Iako im je Lester odbio ponudu od 23.000.000 evra, čelnici Rome ne odustaju od Rijada Marheza. Dogovor sa fudbalerom je u načelu postignut, ali je potrebno da "vučica" ponudi nekadašnjem šampionu Engleske bar 30.000.000  evra da bi se sjelo za sto, pišu rimski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije