Fudbal

Kolašinac još uvijek upitan za Jermeniju

Kolašinac još uvijek upitan za Jermeniju
Foto: Ilustracija | Kolašinac još uvijek upitan za Jermeniju

Nastup Senada Kolašinca reprezentativca Bosne i Hercegovine u subotnjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Jernenije i dalje je pod znakom pitanja.

Fudbaler Arsenala na pripreme u Sarajevu došao je sa bolovima u ramenu.

Kolašinac je danas kao i proteklih dana trenirao zajedno sa ekipom u Butmiru.

"Imamo vremena do utakmice da odlučimo i ne znamo hoće li Kolašinac igrati protiv Armenije. Svaki protivnik igra onoliko koliko mu druga ekipa dozvoli. Jermenci imaju i mane, ali i vrline. Igrači će morati da nastave gdje su stali. Nakon dobrih igara u Ligi nacija, sada imamo obavezu da nastavimo tim putem. Pokušaćemo da iskoristimo njihove mane kako bismo napravili dobar rezultat", rekao je trener u stručnom štabu reprezentacije Dragan Spasić.

Slično razmišlja i reprezentativac Ervin Zukanović.

"Poslije dobrih rezultata u Ligi nacija gdje smo bili prvi u grupi imamo dobru atmosferu u ekipi i lijepo je doći na pripreme reprezentacije. Sve ide po planu. Kiša nam je malo otežala, ali radimo i spremamo se za utakmicu. Očekujemo tri boda, ali najbitnije je da mi na terenu budemo skoncentrisani jer nema lakih protivnika. Daćemo sve od sebe da krenemo sa pobjedom", dodao je Zukanović.

Iskusni defanzivac vjeruje u plasman na EP.

"Sve zavisi od nas. Ako nastavimo da radimo i igramo kao u Ligi nacija, vjerujem da imamo dobre šanse da se plasiramo na EURO. Međutim, još je rano da razmišljamo tako daleko. Najbitnije je da u subotu krenemo sa pobjedom, a poslije ćemo razmišljati o ostalim protivnicima", smatra Zukanović.

"Zmajevi" su danas odradili zadnji trening u Butmiru, a posjetio ih je i predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić.

Sutra u 19:45 sati na stadionu "Grbavica" u Sarajevu biće održan zvanični trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije