Fudbal

Konte: Titula je postala nemoguća misija

Konte: Titula je postala nemoguća misija
Foto: Tanjug/AP | Konte: Titula je postala nemoguća misija

Italijanski stručnjak Antonio Konte sumnja da njegov tim Čelsija može da odbrani titulu na kraju ove sezone Premijer lige.

Dejvid Mojs je neočekivano pobijedio sa Vest Hemom 1:0 prvim golom Arnautovića za "Čekićare". Konteov tim je pretrpio četvrti poraz poslije 16 kola.

Mančester siti ove sezone "gazi" sve redom jer "Građani" imaju 14 pobjeda i samo jedan remi sa Evertonom još iz avgusta. Samim tim, šampion nema mnogo prostora za kikseve poput današnjeg. Toga je svjestan i Konte.

"Pričati o trci za titulu poslije poraza je malo čudno. Posebno jer je ovo četvrti poraz u sezoni za samo 16 utakmica. Kada imate ovakav zadatak, nemoguće je misliti da ste u trci za titulu. Nemoguće je. Iskustvo mi govori da ako želite da ostanete u trci za titulu, tokom prvog dijela sezone možete da izgubite jednom ili dvaput", rekao je Konte poslije poraza.

Jedini gol za Vest Hem je u sedmom minutu dao Marko Arnautović poslije školskog duplog pâsa sa Lanzinijem poslije kog je plasirao loptu pored Asplilikuete i iza leđa Kurtoe.

"Izgubili smo od Vest Hema jer smo loše počeli utakmicu i primili smo gol pa je bilo teško da se vratimo. Gledao sam utakmicu protiv Mančester sitija gdje je Mančester napadao sve vrijeme sa cijelim timom iza lopte. Ali, Siti je našao način da postigne gol. Umjesto toga, mi smo kreirali šanse koje nismo koristili i sada pričamo o porazu. Mnogi igrači su bili umorni. To je normalno kada igrate mečeve na nekoliko dana. Počeli smo predsezonu sa istim igračima, većina igra stalno i sigurno da nešto morate da 'platite' zbog toga", objašnjava Konte.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije