Fudbal

Konte tuži Čelsi zbog otkaza

Konte tuži Čelsi zbog otkaza
Foto: N.N. | Konte tuži Čelsi zbog otkaza

Bivši menadžer Čelsija Antonio Konte namjerava da se obrati sudu zbog jednostrane odluke "plavaca" da raskinu ugovor sa njim, prenosi ugledni britanski "Tajms".

Četrdesetosmogodišnji Italijan je otpušten sa mjesta menadžera tima sa "Stamford Bridža" 12. jula 2018. godine, a umjesto njega klub iz Londona je angažovao Mauricija Sarija, koji je do kraja ove sezone sjedio na klupi italijanskog Napolija. Konte je uvjeren da je rukovodstvo Čelsija prekršilo ugovor i sudskim putem će pokušati da dobije obeštećenje od devet miliona funti koliko je trebalo da dobije i za posljednju godinu ugovora.

Nekadašnji trener Juventusa se plaši da neće moći da nađe posao za ovu sezonu i kompenzacijom od Čelsija želi da pokrije finansijske gubitke, prenose mediji. Konte je predvodio "plavce" od 2016. godine i s ovim klubom je pretprošle sezone osvojio Premijer ligu, dok je u prošloj podigao pehar u FA kupu. Osim Čelsija i Juventusa, Konte je kao trener vodio Arezo, Bari, Atalantu, Sijenu i reprezentaciju Italije. Mediji zasad ne spekulišu koji klub bi mogao da preuzme u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije