Fudbal

Kosta osporava optužbe za nasilno ponašanje

Kosta osporava optužbe za nasilno ponašanje
Kosta osporava optužbe za nasilno ponašanje

Napadač Čelsija Dijego Kosta odlučio je da ospori optužbe od stran Fudbalske asocijacije Engleske (FA) za nasilničko ponašanje i u tome ima punu podršku iz tabora "plavaca".

Reprezentativcu Španije prijeti suspenzija od tri utakmice zbog poteza na utakmici sa Liverpulom u Liga kupa, kada je zgazio fudbalera "redsa" Emrea Džana. Ukoliko mu ne uspije da u potpunosti ospori optužbe, Kosta će propustiti veoma važne duele u borbi za titulu sa Mančester Sitijem, Aston Vilom i Evertonom.

Kosta je poslije incidenta sa Džanom izveo sličan potez prilikom okršaja sa još jednim fudbalerom Liverpula Martinom Škrtelom, ali je Fudbalska asocijacija objavila da neće podizati nikakav postupak povodom toga.

Čelsi se plasirao u finale Liga kupa zahvaljujući golu Branislava Ivanovića u produžetku za trijumf 1:0, odnosno prolazak dalje ukupnim rezultatom 2:1. Pošto je Liga kup takmičenje Fudbalske lige Engleske, disciplinski postupci se razlikuju od Premijer lige, u kojoj tročlana komisija, koju čine bivše sudije, odlučuje da li će neko biti kažnjen ili ne.

Sudija na meču koji je igran u ponedjeljak nije vidio incident koji se desio i zbog toga je poslije pregledanja snimka odlučeno da Kosta treba da bude kažnjen. U Kostinu odbranu stao je menadžer Čelsija Žoze Murinjo, koji je za oba gaženja španskog fudbalera rekao da su bila slučajna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije