Fudbal

Kotorvaroški fudbalski veterani drugi na turniru u Apatinu

Kotorvaroški fudbalski veterani drugi na turniru u Apatinu
Foto: Ilustracija | Kotorvaroški fudbalski veterani drugi na turniru u Apatinu

Kotorvaroški fudbalski veterani su proteklog vikenda učestvovali na "Turniru prijateljstva" u Apatinu, gdje su osvojili drugo mjesto.

Prvo mjesto pripalo je veteranima iz Sokobanje, dok su domaćini i organizatori turnira, veterani Apatina, osvojili treće mjesto. Sve utakmice su igrane u sali Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", a pehare i diplome kapitenima ekipa uručio je predsjednik opštine Apatin Milan Škrbić.

"Bratske veze sa veteranima iz Kotor Varoša i Sokobanje su učvršćene nakon ovog turnira, a iskreno se nadam da će on postati tradicionalan i da su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske poneli lepe uspomene iz Apatina", istakao je Škrbić.

Iako nekompletni Kotorvarošani su bili na korak od osvajanja prvog mjesta, ali im je nedostajalo sportske sreće u meču sa ekipom iz Sokobanje. Predstavnik ekipe veterana iz Kotor Varoša Boris Novaković pohvalio je gostoprimstvo domaćina i izrazio zadovoljstvo što će Kotorvarošani biti gosti prijatelja iz Sokobanje u maju naredne godine.

"Sve čestitke domaćinu na organizaciji, jer su se potrudili da nam boravak u Apatinu ostane u lijepom sjećanju, a sa sigurnošću mogu reći da smo uspostavili bratske odnose i sa našim prijateljima iz Sokobanje", nagasio je Novaković.

Najbolji igrač veterana iz Sokobanje Goran Frankulović - Frenki je uručio prigodne poklone Kotrvarošanima i sa velikim zadovoljstvom ih pozvao u Sokobanju.

"Imali smo tu sreću da upoznamo našu braću iz Kotor Varoša, opštine o kojoj smo čuli sve najljepše. Nema sumnje da ćemo se družiti još dugo, kako na sportskim terenima tako i u 'trećem poluvremenu', gdje su nas domaćini oduševili sa bogatom ponudom hrane i pića", rekao je Frankulović.

Tokom boravka u Apatinu Kotorvarošani su posjetili i pravoslavni hram "Sabor Svetih Apostola", gdje ih je apatinski paroh Mladen Glušac upoznao sa istorijatom i nastankom simbola hrišćanstva koji spaja istočnu i zapadnu kulturu. Takođe, upriličena je i vožnja brodom na rijeci Dunav, gdje su svi učesnici turnira mogli da upoznaju sa čarima prelijepe rijeke i turističkim potencijalima Apatina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije