Fudbal

Kovač i Salihamidžić u sukobu?

Kovač i Salihamidžić u sukobu?
Foto: I | Kovač i Salihamidžić u sukobu?

Bajern Minhen u srijedu naveče u Amsterdamu remizirao je s Ajaksom u posljednjem kolu grupe E Lige šampiona (3:3).

Njemački klub se i uprkos remiju u osminu finala plasirao kao pobjednik grupe s 14 bodova, a holandski klub je s dva boda manje završio drugi.

Pita li se Hasana Salihamidžića, Bajernova izvedba protiv Ajaksa bila je ispodprosječna.

"Nismo dobro igrali. Jedina pozitivna stvar jest što smo sačuvali prvu poziciju", poručio je Bajernov sportski direktor.

Ajaks je gubio do 61. minuta, a zatim je preokretom vodio s 2:1 do 87. minuta. Bajern Minhen je pogocima Roberta Levandovskog i Kingslija Komana bio nadomak pobjede, ali Ajaksu je konačnih 3:3 u 95. minutu donio gol Nikolasa Taljafika.

"Neprestano smo bili pod pritiskom. Bili smo bez daha. U nekoliko sam navrata osjetio blagu srčanu aritmiju", kritičan je bio Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač je, pak, utakmicu doživio i vidio drugačijim očima.

"Gledali smo senzacionalnu utakmicu ekipa koje su igrale na visokom nivou. Gledaocma se isplatilo što su došli na utakmicu", izjavio je Bajernov trener čiji je zaključak suprotan mišljenju sportskog direktora.

Budući da je nosilac, Bajern Minhen u osmini finala Lige šampiona može izvući velikane poput Mančester junajteda, Liverpula i Atletiko Madrida, koji nisu nosioci.

Hasan Salihamidžić i Niko Kovač složni su barem prema pitanju žrijeba.

"Okružuju nas zvučni klubovi, ali pred nama su dvije utakmice u kojima je naš cilj isključivo prolazak dalje", istakao je Hasan Salihamidžić, dok je Niko Kovač dodao kako je jedina prednost što se revanš utakmica igra u Minhenu.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije