Fudbal

Kovačević: Fudbal u RS napreduje

Kovačević: Fudbal u RS napreduje
Kovačević: Fudbal u RS napreduje

Želimo da očuvamo autentičnost koja nam je dozvoljena Statutom UEFA, FIFA i N/FS BiH, kaže Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Kovačević je na čelu Saveza od kraja novembra 2007. i kaže da se otada naporno radi na podizanju kvaliteta fudbala.

"Željeli smo da fudbal u RS podignemo na zavidan nivo i donekle smo uspjeli. Uveli smo fudbal u mirnu luku i funkcionišemo po svjetskim standardima. Rezultat i pohvale dobijamo iz UEFA, FIFA i N/FS BiH", izjavio je Kovačević i dodao da je za pohvalu što Savez nema dugovanja.

Predsjednik FS RS je istakao da je Prva liga RS "po korektnosti jedna od prepoznatljivijih u Evropi", ali je u isto vrijeme najavio i promjene.

"Za sezonu 2015/16. imamo prijedlog da Prva liga RS bude smanjena sa 14 na 12 klubova kako bismo podigli kvalitet takmičenja. U novom formatu će se igrati trokružno i klubovi će imati više kvalitetnijih utakmica", kazao je Kovačević.

Kada je u pitanju Premijer liga BiH, klubovi iz RS bilježe lošije rezultate i samo je Borac siguran u opstanak.

"Istina je da klubovi iz RS imaju nešto lošije rezultate u Premijer ligi i to je više problem organizacije samih klubova. Kada je u pitanju FS RS, klubove pomažemo koliko je to u našoj moći, sedam godina nismo povećavali taksu i kotizaciju", jasan je Kovačević.

Kovačević se dotakao priče o meču selekcija Republike Srpske i Srbije.

"Po Statutu FIFA i UEFA reprezentacija RS može da igra prijateljske utakmice sa priznatim selekcijama. Sadašnje rukovodstvo N/FS BiH je imalo sluha i samo to smo tražili. I dalje radimo na tome da odigramo meč sa Srbijom jer mi samo želimo da igramo fudbal", zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije