Fudbal

Krajišnik: Očev san je ispunjen

Krajišnik: Očev san je ispunjen
Krajišnik: Očev san je ispunjen

Talentovani Damjan Krajišnik, doskorašnji član Akademije beogradskog Partizana i omladinski reprezentativac Srbije, potpisao je danas ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i sa ostatkom ekipe otputovao na udarni dio priprema u Antaliju.

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u regionu odradio je probni staž sa bh. šampionima tokom boravka u Čitluku i, očito, zadovoljio ukuse šefa stručnog štaba Miodraga Ješića. Osamnaestogodišnjak će pojačati konkurenciju u veznom redu.

"Prvi utisci su zaista odlični. Pozitivno sam iznenađen kako su me svi u klubu dočekali i nikada ranije nisam imao ovako srdačan prijem. Drago mi je što sam potpisao ugovor. Sve ovo što sam imao priliku da vidim i upoznam u proteklim danima ostavilo je odličan utisak na mene. Moj dolazak na "Koševo" ujedno je ispunjenje očevog sna. On je rodom iz Hadžića i veliki je navijač "bordo" tima. Presretan sam što sam uspio da mu ispunim višegodišnju želju", tvrdi Krajišnik.

Sarajlije će u turskom ljetovalištu odigrati i nekoliko jakih kontrolnih mečeva. Između ostalog, 8. februara rival će im biti slovenački Maribor.

"Jedva čekam početak priprema u Turskoj i mečeve koji dolaze. Želim se što bolje spremiti i dati maksimum kako bih se nametnuo. Došao sam s ciljem da sakupim što više nastupa i nadam se da ću uspjeti", kazao je Krajišnik.

Tokom boravka u Hercegovini puleni Miodraga Ješića već su odradili dva test meča. U prvom su pobijedili federalnog prvoligaša Metalege rezultatom 4:0, dok su u drugom remizirali sa niželigašem Brotnjom 1:1.

"Pripremni period i utakmice u toj fazi nemaju rezultatski imperativ. Naravno, rezultat nije zanemariv, ali drugi su ciljevi važniji. S obzirom na program koji radimo, normalno je da nema dovoljno svježine, da je umor veliki, ali će to sve doći na svoje do početka prvenstva. Poenta jeste upravo u tome da se tempira forma za tu prvu utakmicu u prvenstvu i one koje dolaze. Očekujem da već u Antaliji pokažemo jednu novu dimenziju", smatra Ješić.

Ohrabruje ga pristup igrača, ali i zdravstveni bilten. S obzirom na to da su prvih nekoliko radnih dana proveli na veoma niskim temperaturama u Sarajevu, što je izazvalo manje probleme sa prehladama nekoliko igrača, sada je sutuacija dosta povoljnija. U Čitluku je boravio i određeni broj mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo, čijim je učinkom trener izuzetno zadovoljan.

"Mlade fudbalere smo provjerili na pozicijama koje su u ovom trenutku bile potrebne. Radili smo, vidjeli smo njihove mogućnosti i potencijal i oni su budućnost kluba. Naravno, ne možemo očekivati da njih deset igra u prvom timu. To bi bilo pogubno po klub i po njih same. Oni će postepeno dobijati priliku, u skladu sa upražnjenim mjestima prvog tima", zaključio je Ješić.

Duljević ostaje

Haris Duljević juče se oglasio i razriješio sve dileme o eventualnom odlasku iz Sarajeva. Jedan od najboljih fudbalera Premijer lige BiH odbacio je mogućnost prelaska u neki drugi klub iz domaćeg prvenstva.

"Odbio sam mnoge unosne ponude iz Evrope, kako bih do kraja sezone ostao i slavio nove trofeje sa Sarajevom. O ponudama klubova iz Premijer lige BiH suvišno je pričati, dres Sarajeva je za mene svetinja", rekao je Duljević, za kojeg je interes, između ostalih, pokazao i gradski rival Željezničar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije