Fudbal

"Kraljevi" prvi do 1000. gola

"Kraljevi" prvi do 1000. gola
"Kraljevi" prvi do 1000. gola

Real Madrid "petardom" u utakmici sa Bazelom (5:1) krenuo je u odbranu trofeja u fudbalskoj Ligi šampiona, a "kraljevski klub" je na ovom meču postigao 1000. pogodak u evropskim takmičenjima.

Nijedan klub do ovog susreta na "Santijago Bernabeu" nije uspio da stigne do ovog podviga u Evropi, a strijelac jubilarnog gola bio je Karim Benzema u 79. minutu meča. To je ujedno bio i peti gol Reala na ovom susretu i Madriđani su pokazali da će učiniti sve da ove sezone postanu prva ekipa koja je odbranila trofej u elitnom fudbalskom takmičenju. U drugom meču Grupe B Liverpul je, nakon 90 minuta borbe, u sudijskoj nadoknadi iz penala savladao Ludogorec rezultatom 2:1. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Stiven Džerard. Njemu je ovo bio 20. pogodak u Ligi šampiona, a samo su Vejn Runi (29), Pol Skols (24) i Frenk Lampard (23) ispred njega na listi engleskih strijelaca u ovom takmičenju. Prvi pogodak djelo je Marija Balotelija, koji je tako postao prvi Italijan koji je postigao gol u Ligi šampiona za četiri različita kluba i to za Inter, Milan, te Mančester Siti i sada Liverpul.

"Imali smo problema s njihovim kontranapadima kao s Aston Vilom. Upisali smo prerano tri boda u ovom meču, moramo igrati mnogo bolje", rekao je Džerard, koji se osvrnuo na pogodak Balotelija:

"Mislim da mu je ovaj gol dao samopouzdanje. Svi su čekali da postigne ovaj pogodak. Nije ga išlo, imao je prilike, a jednu je na kraju uspio da iskoristi".

Moram prestati da se drogiram. Rekao sam da volim Vengera?

U jednom od derbija prvog kola grupne faze u Grupi D Borusija Dortmund savladala je Arsenal 2:0, a meč je imao neobičnu uvertiru zahvaljujući ekscentričnom treneru njemačke ekipe Jirgenu Klopu. On je davno izjavio da dueli s Arsenom Vengerom, menadžerom Arsenala, predstavljaju susret dvije velike trenerske ličnosti i da voli francuskog stručnjaka, a sada je opet odgovorio u svom stilu.

"Stvarno sam to rekao? Moram prestati da se drogiram. Rekao sam da volim Vengera? To je kul, ali 'volim'? Venger je prijatna ličnost i inteligentan kolega, ali ipak sam i dalje daleko od toga da se poredim sa tako izuzetnom osobom. On govori više stranih jezika nego ja, on pije vino, ja pijem pivo", rekao je Klop koji je dodao:

"Srećan sam zbog pobjede. Igrali smo bez trojice važnih igrača koji su povrijeđeni, ali napravili smo neke dobre odluke, a moram da kažem da je tim odigrao odlično. Uživao sam od prvog do posljednjeg minuta."

Sa druge strane, Venger je ocijenio da je njegova ekipa igrala prosječno, ali i da nije imala sreće.

"Nismo bili na potrebnom nivou, Borusija je zaslužila pobjedu. Mislim da nismo imali sreće, primili smo gol 10 sekundi prije kraja prvog poluvremena. Uprkos našoj prosječnoj igri, imali smo mnogo šansi, a to je paradoks. Mogli smo da vodimo, ali su i oni imali dobre šanse", rekao je Venger i zaključio:

"Dortmund je veoma jak na sredini terena. Jači su od nas na sredini. Teško je pojedinačno ocjenjivati igrače pošto kao ekipa nismo bili na potrebnom nivou."

Rezultati i strijelci

Grupa A:

Juventus - Malme 2:0 (Tevez 59, 90).

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2 (Masuaku 13, Afelaj 31, Mitroglu 74 - Mandžukić 38, Grizman 87).

Grupa B:

Liverpul - Ludogorec 2:1 (Baloteli 82, Džerard 90 penal - Abalo 90).

Real Madrid - Bazel 5:1 (Suči 14 autogol, Bejl 30, Ronaldo 31, Rodrigez 37, Benzema 79 - Gonzales 38).

Grupa C:

Benfika - Zenit 0:2 (Hulk 5, Vitsel 22).

Monako - Bajer 1:0 (Mutinjo 61).

Grupa D:

Borusija D. - Arsenal 2:0 (Imobile 45, Obamejang 48).

Galatasaraj - Anderleht 1:1 (Jilmaz 90 - Pret 52).

53

gola u 52 meča u Ligi šampiona postigao je Kristijano Ronaldo u dresu Real Madrida.

1003

minute na terenu, tačnije pet i pol godina, trebalo je Karlosu Tevezu da postigne pogodak u Ligi šampiona. Postigao je dva gola za Juventus.

3

pogotka primio je Atletiko Madrid prošle godine u grupnoj fazi, isto toliko je primio sada na gostovanju Olimpijakosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije