Fudbal

Krojf: Holandija je izgledala sramotno protiv Turske

Krojf: Holandija je izgledala sramotno protiv Turske
Krojf: Holandija je izgledala sramotno protiv Turske

AMSTERDAM - Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf kritikovao je danas tim Gusa Hidinka zbog loše igre protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Holandija je u subotu na svom terenu odigrala neriješeno (1:1), zahvaljujući golu Klasa Jana Huntelara, koji je u nadoknadi sudijskog vremena skrenuo šut Veslija Snajdera i tako spriječio poraz svog tima.

"Holandija je bila sramotna i očajna protiv Turske. Niko nije radio svoj posao. Odbrana je dodavala igačima sredine terena, a ovi vraćali loptu nazad. Igru su diktirali fudbaleri s malo kreativnosti. To je nešto što nijedan trener ne želi", napisao je Krojf u kolumni za De Telegraf.

On je poručio da je edukacija glavni problem u holandskom fudbalu, posebno trenera.

"Svima je jasno gdje se nacionalni tim nalazi s ozbirom na kvalitet domaće lige i partija holandskih klubova u Ligi šampiona. Problemi su na sve strane i pitam se kada ćemo se konačno probuditi", poručio je Krojf.

Holandija se poslije pet odigranih utakmica nalazi na trećem mjestu Grupe A sa samo sedam osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Češke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije