Fudbal

Kros: Ozil priča gluposti, ne postoji rasizam u Njemačkoj

Kros: Ozil priča gluposti, ne postoji rasizam u Njemačkoj
Foto: Facebook | Kros: Ozil priča gluposti, ne postoji rasizam u Njemačkoj

Njemački fudbaler Toni Kros kritikovao je doskorašnjeg saigrača iz reprezentacije Mesuta Ozila zbog tvrdnji da je na svojoj koži osjetio rasizam i nepoštovanje.

Ozil, prvak svijeta sa Njemačkom u Brazilu 2014, odlučio je da se povuče iz državnog tima poslije debakla i eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji i to nakon što se našao na udaru javnosti zbog slike sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

"Mesut je zaslužan igrač Njemačke i zaslužio je bolji odlazak. Način na koji je otišao nije častan. Dijelovi njegovog saopstenja jesu za pravu adresu, ali su ostali u sjenci velikog broja gluposti. Svi dobro znamo da rasizam u državnom timu i Savez ne postoji", rekao je Kros za Bild.

Vezista Real Madrida, koji je osvojio tri uzastopne titule Lige šampiona, ne planira skorašnje povlačenje iz reprezentacije.

"Nastaviću put ka Evropskom prvenstvu 2020, postavio sam cilj da budemo daleko uspješniji. Pričao sam sa selektorom Levom, moramo da nađemo opciju za poneki odmor... Najvažnije mi je da me razumije", zaključio je on.

Njemačku narednog mjeseca očekuje početak novoformirane Lige nacija i duel sa prvakom svijeta Francuskom u Minhenu 6. septembra, kao i tri dana kasnije prijateljski meč sa Peruom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije