Fudbal

Krunić protiv loše tradicije

Krunić protiv loše tradicije
Foto: N.N. | Krunić protiv loše tradicije

Derbi 10. kola BH telekom Premijer lige Bosne i Hercegovine odigraće u subotu u Krupi na Vrbasu Krupa i zahuktalo Sarajevo.

U dosadašnjih osam međusobnih utakmica Krupa je samo jednom slavila protiv Sarajeva, i to na "Koševu" 1. oktobra prošle godine. Ipak, ovoga puta prvi put u ogled sa "bordo timom" kreću sa novim strategom Branislavom Krunićem, koji će pokušati srušiti lošu tradiciju.

"Ekipa Sarajeva je sigurno jedna od najkvalitetnijih u ligi. U ovom trenutku pokazuju dobar fudbal i imaju seriju dobrih rezultata. Biće teško igrati s njima, ali očekujem da će nam upravo kvaliteta protivnika biti dodatna motivacija. Pokazali smo i mi u nekim utakmicama ove sezone da se možemo nositi i sa najkvalitetnijim ekipama pa očekujem da će tako biti i protiv Sarajeva", kaže Krunić. 

Gosti su u rezultatskom zanosu. Nisu poraženi zadnjih devet mečeva, računajući i Kup BiH, a pritom u zadnja četiri susreta nisu primili gol. U Krupu dolaze oslabljeni neigranjem Mersudina Ahmetovića, Harisa Handžića, Anela Hebibovića i Joakima Adukora, ali trenera Husrefa Musemića više od igračkog kadra brine nešto drugo...

"Sigurno je da nije lako igrati na umjetnoj travi. Bilo je govora da će to biti samo jednu sezonu. Da se ja pitam ne bi se igralo, ali kako je drugima tako je i nama. Krupa bez Elvira Koljića više nije tako moćna i dominantna, pa ćemo to, nadam se, iskoristiti. Imamo naporan tempo: srijeda - subota - srijeda. Međutim, imamo i širok kadar od preko 20 igrača pa ćemo kombinovati. Bilo bi lijepo nastaviti seriju dobrih rezultata", smatra Musemić.

Čelik se u srijedu već u šesnaestini finala oprostio od daljeg takmičenja u Kupu BiH, pa će u nastavku sezone sve snage usmjeriti na Prvenstvo kako bi izbjegli prošlosezonski scenario kada su u eliti ostali odlukom za "zelenim stolom". U nedjelju dočekuju Tuzla siti.

"Protivnik ima dobar kadar, ali igramo na domaćem terenu i vjerujem da će nam to dati veliku prednost. Od navijača očekujemo podršku i vjerujem da uz njihovu pomoć s tribina možemo doći do tri boda", rekao je strateg Čelika Adnan Ornek.

Parovi 10. kola, subota: Krupa - Sarajevo 16.30, Radnik - Zrinjski 16.30, Sloboda - GOŠK 19; nedjelja: Čelik - Tuzla siti 19.30, Široki Brijeg - Zvijezda 09 19.30, Mladost - Željezničar 16.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije