Fudbal

Krupa nastavlja pobjedama, Radniku bod u Sarajevu

Krupa nastavlja pobjedama, Radniku bod u Sarajevu
Krupa nastavlja pobjedama, Radniku bod u Sarajevu

SARAJEVO - Krupa je na domaćem terenu savladala lidera na tabeli Slobodu s 3:0, Radnik i Sarajevo su odigrali meč bez postignutih golova, a bodove su također podijelili Metaleg i Olimpik.

Krupa je od početka utakmice bolje igrala i zasluženo je upisala tri boda protiv favorizovane Slobode. Domaći fudbaleri u ovom susretu su došli do vodstva u 32. minutu golom Mirkovića koji je bio precizan s bijele tačke.

Drugo poluvrijeme također je pripalo ekipi Krupe koja povećava vodstvo golom Redžića u 54. minutu. Treći pogodak za domaći tim postigao je Perić u 77. minutu te postavio konačan rezultat ove utakmice.

Radnik i Sarajevo su podijelili bodove u meču bez postignutih golova. Oba tima su imala nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali golmani su danas bili na visini zadatka.

Utakmica na ''Piroti'' između Metalegea i Olimpika završena je rezultatom 1:1, a oba pogotka su postignuta u drugom poluvremenu. Prvi gol je postigao igrač Metalegea Popović u 64. minutu, a Olimpik dolazi do izjendačenja golom Regoje koji je u 73. minutu bio precizan s bijele tačke.

Večeras su na rasporedu još dva susreta na ''Bilinom polju'' u Zenici igraju Čelik i Željezničar, a pola sata kasnije u Mostaru će snage odmjeriti Zrinjski i Vitez.

(FTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije