Fudbal

Krupa savladala Zrinjski, Radnik bolji od Čelika, rutinska pobjeda Slobode protiv Viteza

Krupa savladala Zrinjski, Radnik bolji od Čelika, rutinska pobjeda Slobode protiv Viteza
Foto: Nezavisne novine | Krupa savladala Zrinjski, Radnik bolji od Čelika, rutinska pobjeda Slobode protiv Viteza

U terminu od 13:00 sati odigrane su tri utakmice 15. kola Premijer lige BiH, Sloboda je pobijedila Vitez na Tušnju, Zrinjski je poražen na gostovanju kod Krupe, dok je Radnik upisao domaću pobjedu nad Čelikom. Četvrta utakmica prvog dana vikenda igra se u Sarajevu, gdje Sarajevo dočekuje Mladost DK. Ova utakmica počinje u 16 časova.

Krupa - Zrinjski 1:0

Zrinjski je u prvim minutama utakmice protiv bio ofanzivan u namjeri da postigne rani gol. Potom je u ofanzivu prešla Krupa. Domaći su odigrali odličnu akciju u 31. minuti, koju je pogotkom nakon asistencije Nikodijevića završio Koljić. Mogao je Zrinjski do izjednačenja u 32. minuti da je kojim slučajem Zukić uspio savladati domaćeg golmana Hadžića. 

Koljić u 36. minuti nije realizovao šansu koju mu je namjestio Nikodijević. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Krupe.

U drugom poluvremenu je Zrinjski pokušavao doći do izjenačenja, ali je odbrana domaćih odolijevala svim napadima. Na kraju je Krupi pripala minimalna, ali zaslužena pobjeda.

 

Radnik Bijeljina - Čelik 3:1

Na samom početku utakmice Radnik je preko Srećkovića imao šansu za pogodak, ali je on šutirao iznad gola. Potom je u 11. minuti Srećković uposlio Stojanovića, čiji udarac iz neposredne blizine odlično brani golman Čelika Marković. Srećkovićev pokušaj iz slobodnog udarca u 26. minuti je završio iznad gola Zeničana.

Radnik je poveo 1:0 zahvaljujući pogotku Đurića iz jedanaesterca u 32. minuti, koji je izborio Srećković nakon što ga je srušio Popović. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, tačnije u 47. minuti, vodstvo domaćih je na 2:0 povisio danas odlični Srećković. Isti igrač je pogodio za 3:1 u 77. minuti susreta, a onda je u 83. Mahmutović postigao gol za Čelik. 

Susret je završen pobjedom Radnika rezultatom 3:1.

 

Sloboda - Vitez 4:0

Sloboda je odlično otvorila utakmicu i povela protiv Viteza već u 1. minuti utakmice, kada je nakon kornera pogodio Smajić. Igrala se 7. minuta kada se u šansi našao Krpić poslije ubačaja Todorovića, no, nije bio precizan. Bolja igra Slobode je rezultirala drugim pogotkom, a u 12. minuti je nakon ubačaja Ordagića iz kornera za 2:0 pogodio Škahić.

Smajić je bio blizu pogotka u 35. minuti, ali sa samo dva metra od gola nije uspio poslati loptu u mrežu Vitežana.

Gosti su zaprijetili u 18. minuti, Peko je šutirao, ali je Todorović izblokirao njegov udarac. U 30. minuti je Grahovac šutirao s 25 metara, no, neprecizno.

Tuzlaci su nakon prvog dijela igre vodili 2:0.

Svoj drugi gol na današnjoj utakmici postigao je Smajić u 52. minuti, a na visokih 4:0 u korist Slobode povisio je Mehmedagić u 70. minuti. 

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je Sloboda upisala zasluženu pobjedu.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije