Fudbal

Kup BiH u fudbalu: Velkoski srušio Velež

Kup BiH u fudbalu: Velkoski srušio Velež
Foto: Anadolija | FK Sarajevo pobjedom nad Veležom u osmini finala Kupa BiH

Bez većih iznenađenje danas su završene utakmice šesnesetine finala Kupa BiH.

Među premijerligašima koji su opravdali ulogu favorita je ekipa Sarajeva. U Mostaru su odigrali 125 međusobni susret sa Veležom. Iako je federalni prvoligaš pružio je snažan otpor, gosti sa "Koševa" slavili pogotkom kapitena Kreste Velkoskog u 55. minuti.

U Zenici su snage međusobno odmjerili premijerligaši Čelik i Krupa, a gosti su poveli u 34. minuti preko Ivana Crnova na asistenciju rezerviste Almira Aganspahića. Četa Branislava Krunića na 2:0 povisila je u 55. minutu autogolom Dine Bevaba. Domaćini su do kraja uspjeli postići samo utješni pogodak preko Harisa Dilavera u finišu meča za konačnih 2:1.

Iako teže od očekivanog, Sloboda je sa kombinovanim timom eliminisala Metalege pobjedom od 1:0 u Jajcu.

Radnik iz Bijeljine sa 4:1 bio je siguran u gostima kod Kozare, dok je Zvijezda 09 na domaćem terenu eliminisala Mladost iz Doboj Kaknja. Igrač odluke bio je Aleksandar Vojnović.

Aktuelni šampion Zrinjski mučio se na "Tušnju" protiv novajlije u bh. eliti ekipe Tuzle siti.

"Plemići" su plasman u nastavak najsmaovnijeg takmičenja izborili tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:2, dok je nakon 90 minuta igre bilo 0:0.

Lideri na tabeli Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Sloga iz Gornjeg Crnjelova, sa dobrim partijama nastavili su i u Kupu BiH. Utakmicu protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva het trikom je obilježio Mlađen Karaman, a u listu strijelaca upisao se i Miloš Dupor za konačnih 4:0.

U duelu federalnih prvoligaša igranom u Tešnju TOŠK je eliminisao Goražde, dok je Banjalučki Borac u reprizi finala Kupa BiH iz 2004. godine u gostima kod Modriče slavio sa 3:1.

Rezultati šesnaestine finala (igra se samo jedan utakmica): Igman - Rudar Prijedor 0:2, Kozara - Radnik 1:4, Velež - Sarajevo 0:1, Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (penalima 3:4), Tuzla siti - Zrinjski 0:0 (2:4), Čelik - Krupa 1:2, Zvijezda 09 - Mladost 1:0, Alfa Modriča - Borac 1:3, Metalege BSI - Sloboda 0:1, Sloga - Slavija 4:0, Pobjeda - Zvijezda Gradačac 1:3, TOŠK - Goražde 3:0, Bosna - GOŠK, Mladost – Leotar 3:2, Široki Brijeg - Željezničar (sinoć). FK Klis prošao dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije