Fudbal

Kusturica: Sve je ovo izrežirano

Kusturica: Sve je ovo izrežirano
Kusturica: Sve je ovo izrežirano

Sva dešavanja u vezi s dolaskom Ljupka Petrovića na trenersku klupu "bordo" tima su dobro izrežirana, smatra Edis Kusturica, predsjednik FK Sarajevo.

On očekuje da će konačno mišljenje dati i nadležni policijski organi jer, kako tvrdi, nije slučajno da se samo dva sata prije zvaničnog prestavljanja istaknutog trenerskog stručnjaka u javnosti pojavi njegova fotografija sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

"Nekome, očito, ne odegovara jak i uspješan FK Sarajevo. Očigledno je da smo izloženi pritiscima i ne može biti slučajno objavljivanje jedne takve fotografije. Mislio sam da se fudbal igra samo na sportskim terenima, ali izgleda da se igra i u nekim foto-studijima, gdje je napravljena ona gnusna fotomontaža. Ono što se dešavalo prošle sedmice ne mogu drugačije protumačiti nego dobro izrežiran scenario na štetu Sarajeva", kaže Kusturica.

Nakon smjene Roberta Jarnija, čelnici tima sa "Koševa" ekspresno su regaovali i dogovorili angažman sa trenerom koji je 1991. Crvenu zvezdu vodio do titule šampiona Evrope, ali sve se izjalovilo zbog sporne fotografije.

"Očekujemo da najkasnije do utorka dobijemo nalaz vještaka u vezi sa spornom fotografijom. Nakon toga na potezu je policija da ispita cijeli slučaj", kaže Kusturica.

A nakon turbulentne prošle sedmice, Uprava kluba odlučila je trajno povjerenje na klupi ukazati dosadašnjem pomoćniku u stručnom štabu Dženanu Uščupliću.

"Odlučili smo da do kraja sezone ekipu vodi naš mladi trener. On je budućnost FK Sarajevo. Pokazao pobjedom protiv Zvijezde od 3:0 da se na njega ozbiljno može računati. Nema razloga da žurimo, a dovođenjem nekog novog stručnjaka možda bismo dobili kontraefekat. Važno je istaći da je trenutno atmosfera u klubu zaista odlična", smatra Kusturica.

Pred Uščuplića nisu postavljeni posebni ciljevi. S ekipom će ako se ukaže prilika pokušati ugroziti Zrinjski i Željezničar na vrhu premijerligaške tabele. "Plemići" su ujedno i prepreka Sarajeva u sutrašnjem revanšu polufinala Kupa.

"Otputovali smo u Čitluk kako bismo se u miru pripremili za susret u Mostaru. Pobjeda protiv Zvijezde ojačala nas je psihološki. Šanse u revanšu Kupa BiH su 50:50 i ako odigramo kao protiv Zvijezde, iskoristimo naše prilike, možemo se radovati plasmanu u finale", rekao je Uščuplić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije