Fudbal

LE: Fudbaleri Viljareala večeras dočekuju Borusiju

LE: Fudbaleri Viljareala večeras dočekuju Borusiju
LE: Fudbaleri Viljareala večeras dočekuju Borusiju

Fudbaleri Viljareala dočekuju večeras Borusiju iz Menhengladbaha od 21.05 časova, u derbi meču petog kola Lige Evrope.

Španski predstavnik je drugoplasirani tim grupe A sa sedam bodova, jednim manje od večerašnjih protivnika.

Viljareal je u prošlom kolu poražen u Cirihu, dok je Borusija slavila na gostovanju kod APOLON-a. I jedni i drugi imaju priliku da u ovom kolu izbore nokaut fazu takmičenja..

Njemačaki klub je u narednoj fazi ukoliko trijumfuje u susretu sa Viljarelom, ili odigra neriješeno a Cirih ne pobijedi kod kuće ekipu APOLON-a, piše RTRS.

S druge stane, Viljareal prolazi dalje ako savlada Borusiju, ili ukoliko remizira, u tom slučaju treba im neriješen rezultat u drugom meču grupe.

Cirih će u drugom meču iste grupe ugostiti APOLON. Švajcarski tim pobjedom ostaje u trci za prolazom dalje, dok u slučaju poraza nemaju šanse za plasmanom narednu fazu. APOLON za bilo kakvu nadu mora slaviti večeras.

U grupi C Totenhem dočekuje Partizan, dok će Asteras ugostiti Bešiktaš. Tim sa "Vajt Hart Lejna" je prvi u grupi sa osam bodova, koliko ima i turski tim. Asteras ima četiri a Partizan samo bod.

Totenhem prolazi u narednu fazu ukoliko savlada tim Marka Nikolića. U igri im je i remi ili poraz ako bi Asteras porazio Bešiktaš.

Tim Slaven Bilića je u narednoj fazi ukoliko ne izgubi od Asterasa, kojem je za ostanak u igri nephodna pobjeda protiv tuskog tima. Partizan je ostao bez šanse za plasmanom u narednu fazu takmičenja.

Salzburg je u grupi D prošao dalje, a u ovom kolu gostuje Seltiku. Škotskom timu je neophodna pobjeda želi li se plasirati u narednu rundu. Seltik može i izgubiti ukoliko zagrebački Dinamo ne pobijedi Astru.

Grupa F nam donosi duele Intera i Dnjipra, te Sent Etjena i Karabaha. Inter je vodeći tim u grupi sa osam bodova dok preostale tri ekipe imaju po četiri. "Neoazurima" pobjeda osigurava prolaz kao prvoplasiranoj ekipi, dok preostalim ekipama večerašnji susreti ne rješavaju status.

Volfsbug i Everton će se sastati u grupi H kao dvije provoplasirane ekipe. NJemački tim ima sedam bodova, dok Everton ima jedan više. U drugom meču grupe Krasnodar će ugostiti trećeplasirani Lil.

Everton bi pobjedom u večerašnjem meču bio siguran putnik u sljedeću rundu kao pobjednik grupe. Engleski klub prolazi dalje i sa remijem i porazom ukoliko remiziraju Krasnodar i Lil.

Volfsburg prolazi grupnu fazu ako slavi protiv Evrtona, ali i sa remijem ako Lil ne savlada Krasnodar.

Lil tri nova boda drže u trci za prolazom, ali i remi ako Volfsburg izgubi od Evertona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije