Fudbal

Laganes iznenadio Sevilju

Laganes iznenadio Sevilju
Foto: Ilustracija | Laganes iznenadio Sevilju

Fudbaleri Leganesa na domaćem terenu savladali su favorizovanu Sevilju rezultatom 2:1 u 29. kolu prvenstva.

Sevilja nije uspjela da dobro izdanje protiv Mančester Junajteda prenese u sljedeću utakmicu, pa su porazom ispustili priliku da se odlijepe od ostalih konkurenata u borbi za Ligu Evrope.

Ekipa sa perfierije Madrida povela je krajem prvog poluvremena golom Bustinze, koji je u 41. minutu nakon centaršuta postigao gol sjajnim udarcem glavom.

U sličnom ritmu kao u prvom nastavilo se i u drugom poluvremenu, a na 2:0 povisio je Havijer Eraso pošto je na asistenciju lijevog beka Rika natrčao na loptu i prezicnim šutem matirao golmana.

Sevilja je očekivano krenula da napada nakon drugog primljenog gola, samo da bi Pablo Sarabija morao prije vremena da ode u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

Migel Lajun je u 91. minutu pogodio i smanjio prednost domaćina na 2:1, ali poslije toga nije ostalo dovoljno vremena, i to je bilo sve što smo vidjeli na ovom meču.

Leganes se trenutno nalazi na 12. mjestu sa 36 bodova, daleko od zone ispadanja, dok je ekipa iz Andaluzije i dalje 5. sa 45 bodova, jednim više nego Viljareal koji ima utakmicu manje.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije