Fudbal

Lagerbek: Napadački stil Francuske je naša prilika

Lagerbek: Napadački stil Francuske je naša prilika
Lagerbek: Napadački stil Francuske je naša prilika

Jedan od selektora Islanda Lars Lagerbek rekao je da je teško pronaći slabosti u igri Francuske, predstojećeg rivala njegove ekipe na Evropskom prvenstvu.

Island je najveće iznenađenje EP, u osmini finala je poslije preokreta eliminisao Englesku sa 2:1.

"Kod svakog rivala prije meča želite da pronađete dobre i loše strane, a kod Francuza je veoma teško pronaći slabosti u igri. Ne mislim da je mnogo bitno to što su im neki igrači suspendovani, jer oni imaju jako kvalitetan sastav. Mislim i nadam se da možemo od njih da zatražimo odgovore na neka pitanja. Imaju izuzetno napadački stil igre i tu vidim našu priliku", rekao je Lagerbek.

Meč je na programu u nedjelju na stadionu "Francuska" u Sen Deniju, od 21 čas.

"Naš cilj je da pobijedimo svaku utakmicu i da na svakoj damo 100 odsto naših mogućnosti. Možda zvuči kao kliše, ali koncentrisani smo samo na Francuze. Moramo da se koncentrišemo na našu igru. Bitno je da vidimo šta možemo da uradimo s loptom kada oni nisu dobro postavljeni. Napredovali su u ovom segemntu protiv Engleske, a sada protiv Francuske želimo da budemo još bolji", rekao je selektor Islanda.

Na konstataciju novinara da je predstojeća utakmica za njega jedna od najvećih u karijeri, Lagerbek se djelimično složio s tim.

"Teško je reći. Kada si na nekom velikom turniru ti si kao u balonu. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija. Naravno, kada imaš priliku da u jednoj utakmici prođeš u narednu fazu, kao što je to sada slučaj, svakako ovaj meč postaje jedan od najvećih čiji sam bio učesnik", zaključio je Lagerbek.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije