Fudbal

Lalatović: Niko ne voli da igra pred praznim tribinama

Lalatović: Niko ne voli da igra pred praznim tribinama
Lalatović: Niko ne voli da igra pred praznim tribinama

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da će odsustvo navijača biti veliki hendikep za crveno-bijele protiv Rada i da njegov tim mora da uloži dodatni napor kako bi zabilježio pobjedu u 26. kolu Superlige.

Utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama, jer je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pokrenula postupak protiv Crvene zvezde i Partizana zbog incidenata na 148. vječitom derbiju.

"Igramo na našem stadionu, ali nećemo imati pomoć navijača, što je za nas veliki hendikep. Niko ne voli da igra pred praznim tribinama. Rad je dobra ekipa što se može videti i po njihovom plasmanu. Imaju nekolicinu odličnih fudbalera i predvodi ih dobar trener. Znamo koje su naše prednosti i imamo recept kako igrati, a on se najbolje video u drugom poluvremenu utakmice protiv Donjeg Srema", rekao je Lalatović za klupski sajt.

On je dodao da će mladi fudbaleri uvijek dobijati šansu dok je na klupi Zvezde bez obzira na oscilacija u igri, koje su posljedica manjka iskustva.

U finišu utakmice protiv Donjeg Srema šansu je nakon višemjesečne pauze dobio Marko Petković.

"Petković će početi makar dve utakmice od pet koliko nam predstoji. On se tek oporavio od povrede, nije prošao pripreme, i sa njim moramo da budemo strpljivi. Ima veliku želju da igra i pomogne Crvenoj zvezdi, ali treba ga polako uvoditi u igru", rekao je Lalatović i dodao da se nada da će Džošua Parker izaći iz krize.

Mladi napadač Luka Jović poručio je da će crveno-bijeli dati sve od sebe kako bi pobijedili Rad.

"Moj posao je da dajem golove, ali i da asistiram. Nije mi bitno da li uz sebe imam Parkera ili Orlandića. Bitno mi je da igram, na terenu se osećam najbolje i nije važno da li sam u samom špicu ili bočno. Očekuje nas teška utakmica protiv dobre ekipe Rada, ali uprkos tome nadamo se pobedi", rekao je Jović.

Utakmica između Crvene zvezde i Rada igra se sutra od 17 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije