Fudbal

Lam: Ubaciti u brzinu više

Lam: Ubaciti u brzinu više
Lam: Ubaciti u brzinu više

Fudbaleri petostrukog prvaka Evrope Bajerna i bogatog Mančester Sitija sutra će odmjeriti snage u Minhenu u jednom od derbija prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Bavarci su u posljednjih pet sezona jednom osvojili elitno takmičenje (2013. godine), a uz to su i dva puta zaustavljeni u finalu (2010. i 2012). Sa dobrim rezultatima žele da nastave i ove sezone, a cilj čete Pepa Gvardiole je trasiranje puta do Berlina, koji je poprište bitke za trofej ove sezone. Da bi potvrdili visoke ambicije, moraju da se pokažu u dobrom svjetlu protiv "građana", koji su takođe jedan od kandidata za trofej.

"Siti je jedan od 10 najboljih klubova u Evropi. Ipak, naš cilj je jasan, a to je pobjeda", rekao je Čabi Alonso, vezista Bajerna, koji je ovog ljeta došao iz Real Madrida s kojim je prošle sezone pokorio Evropu.

Filip Lam, kapiten Bavaraca, upozorio je saigrače da moraju da odigraju na najvišem nivou ukoliko žele da pobijede Siti.

"Mančester Siti je izuzetan tim, ali igramo kod kuće i očekujemo pobjedu. Moramo da ubacimo u brzinu više. Kao što sam rekao, oni su jedan od najboljih timova na svijetu", izjavio je Lam.

Bavarce ne čeka nimalo lagan zadatak pošto će za protivnika imati prvaka Engleske, po mnogima najjače lige na svijetu. Rezultati posljednjih godina u Evropi ne idu u prilog "građanima", ali je sigurno da su Edin Džeko i društvo kandidati za vrh. U posljednje tri sezone samo jednom su prošli grupnu fazu, a sada se za plasman među 16 najboljih iz Grupe E bore, osim sa Bajernom, sa Romom i CSKA. Ove dvije ekipe će meč odigrati u Rimu, a "vučica" je favorit protiv ruskog tima.

U još jednom od derbija prvog kola Čelsi će dočekati njemački Šalke. Ove dvije ekipe su ujedno i favoriti Grupe G u kojoj se nalaze još Maribor i Sporting.

"Moramo da budemo oprezni protiv Šalkea. Radi se o veoma dobroj ekipi. Dok sam bio član Marselja, igrao sam protiv njih. Važno mi je što mogu ponovo da budem dio takmičenja kao što je Liga šampiona", rekao je Loik Remi, fudbaler "plavaca".

Slovenački tim će u elitnom takmičenju zaigrati prvi put od 1999. godine i dočekaće Sporting, još jednog povratnika u društvo najboljih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije