Fudbal

Lavrov: U meču Zvezda - CSKA navijaću za Spartak

Lavrov: U meču Zvezda - CSKA navijaću za Spartak
Foto: Tanjug | Lavrov: U meču Zvezda - CSKA navijaću za Spartak

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je danas u šali, po dolasku na beogradski aerodrom, da će tokom večerašnje fudbalske utakmice ruskog CSKA i Crvene Zvezde u Moskvi, navijati za - ruski fudbalski klub Spartak, čiji je dugogodišnji navijač.

"Da, tako je, Zvezda danas igra protiv CSKA. A Crvena Zvezda je kao Spartak", rekao je Lavrov u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji ga je dočekao na Aerodromu "Nikola Tesla", prenosi Tass.

Na Dačićevo pitanje da li navija za Spartak, Lavrov je u šaljivom tonu odgovorio: "A za koji bi drugi klub mogao da navijam?".

Ruski ministar je pojasnio da će i tokom današnje utakmice ostati vjerni navijač svog fudbalskog kluba.

Ruska agencija, navodeći da je u pratnji Lavrova i zvanična portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, primjećuje da joj je Dačić na dočeku poklonio veliki buket cvijeća.

Lavrov je doputovao po podne u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga srpski kolega Ivica Dačić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije u Vili "Mir" u Beogradu.

Kako je najavljeno, poslije sastanka predsjednik Srbije i ministar spoljnih poslova Rusije obratiće se medijima.

Povod za posjetu ruskog šefa diplomatije je obilježavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju država.

Na dnevnom redu susreta sa predstavnicima Srbije biće i aktuelne teme - od situacije u regionu i podrške Rusije našoj zemlji u vezi sa KiM, do još nerješenog pitanja statusa Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije