Fudbal

Lester otpustio Klaudija Ranijerija

Lester otpustio Klaudija Ranijerija
Lester otpustio Klaudija Ranijerija

Čelnici Lester Sitija otpustili su menadžera Klaudija Ranijerija, saopštio je klub.

Čelnici šampiona Engleske odlučili su se na ovakav potez samo devet mjeseci poslije senzacionalnog trijumfa 'Lisica' u Premijer ligi, pa ostaje da se vidi kakva će biti reakcija navijača Sitija.

Lester igra neuporedivo lošije u aktuelnoj sezoni, pošto na 13 mečeva do kraja trke ima samo bod više do ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, ali zato ima aktivan rezultat u osmini finala Lige šampiona.

Tim sa 'King Pauer' stadiona poražen je u Andaluziji od Sevilje 2:1, pa ga među osam najboljih timova Evrope, u svom prvom učešću u elitnom takmičenju, vodi i minimalan trijumf u revanšu.

Odluka je još više začuđujuća kada se zna da su vodeći ljudi kluba prije manje od mjesec dana dali apsolutnu podršku italijanskom stručnjaku.

"Njegov status kao najvećeg i najuspješnijeg menadžera Lester Sitija ostaće zauvijek nepromijenjen, bez dileme. Međutim, rezultati u domaćem šampionatu doveli su premijerligaški status kluba u opasnost, pa smatramo da je naša odluka pravo rješenje", navodi se u saopštenju Lestera.

Bivši trener Napolija, Fiorentine, Valensije, Atletiko Madrida, Čelsija, Parme, Juventusa, Rome, Intera, Monaka i selektor Grčke u Lester je stigao 2015. godine i napokon uspio da osvoji prvi veliki nacionalni trofej, poslije trijumfa, u prošlom milenijumu, sa 'Slijepim miševima' u Superkupu Evrope i Intertoto Kupu, odnosno osvajanja Kupa Italije sa Fiorentinom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije