Fudbal

Lester spremio neviđeno slavlje, pjeva Bočeli

Lester spremio neviđeno slavlje, pjeva Bočeli
Lester spremio neviđeno slavlje, pjeva Bočeli

Posljednja utakmica Lestera kod kuće u sezoni, u subotu protiv Evertona, biće kao nijedna do sada u istoriji: navijači će dobiti besplatno pivo i picu, na poluvremenu će pjevati Andrea Bočeli...

Prema programu koji je danas objavljen, kapije za utakmicu biće otvorene tri i po sata prije početka meča, da bi navijači mogli da uživaju u atmosferi i kupe dresove za sljedeću sezonu.

Novi dres je predstavljen u četvrtak, a klub je počeo da dobija zahteve od devet ujutru, da bi do 13 prestao jer je morao da obradi podnijete zahtjeve. "Lisice" će u subotu protiv Evertona igrati u novoj opremi.

Navijači će dva i po sata prije početka utakmice moći da uzmu svoje besplatno pivo oko stadiona. Vlasnici Lestera organizovali su isti događaj i kada je klub izborio promociju, kao i kada je opstao u ligi prošle sezone.

Svaki vlasnik ulaznice dobiće vaučer Pica hata (Pizza Huta) na osnovu koga će dobiti besplatnu picu u bilo kojem restoranu tog lanca u gradu.

Tačno 90 minuta prije početka utakmice, legenda kluba i ambasador Lestera Alan Berčenal počeće svoju dobrotvornu trku oko terena, koja je sada preimenovana u "geganje", zbog vještačkog kuka koji je ugrađen ovomo nekadašnjem fudbaleru.

Berčenal već 35 godina trči oko terena 90 minuta prije početka posljednje domaće utakmice u sezoni i tako sakuplja novac u dobrotvorne svrhe. Obično mu se u tom poduhvatu priključuju lokalne slavne ličnosti i bivši igrači Lestera.

Bočeli će 15 minuta prije početka otpevati dve numere: svoj najveći hit "Time to Say Goodbye", ali sa rečima koje su prerađene u "Vrijeme je da se ponovo pobjeđuje" (Tajm to vin agen - Time to Win Again).

Prema navodima "Dejli mejla", pregovori kluba i pjevača bili su tajni i trajali su oko šest nedelja.

Na poluvremenu meča na teren će izaći bar šestorica pripadnika legendarnog tima nazvanog "Kraljevi leda" - Gordon Benks, Frank Meklintok, Dejvi Gibson, Majk Stringfelou, Riči Norman i Hauard Rajli.

"Kraljevi leda" su u sezoni 1962/63. bili na vrhu tabele poslije najhladnije zime u prethodnih 200 godina u Engleskoj. Utakmice su tada bile često otkazivane zbog snijega i leda, a toj generaciji je titula izmakla u završnici prvenstva, kada je pretrpjela četiri uzastopna poraza. Taj tim je poražen i u finalu FA Kupa.

Poslije utakmice kapitenu Lestera Vesu Morganu biće uručen trofej pobjednika Premijer lige. Pehar će mu dati navijač Stiv Vorti, koga su izabrali sponzori lige.

Vorti će pehar uručiti u ime svoje 97-godišnje bake, koja je bila najstariji vlasnik sezonske propusnice, ali koja je prošle godine morala da prestane da dolazi zbog slabog zdravlja.

Lester je zakazao pobjedničku paradu za 16. maj, kada će gradom proći otvoren autobus sa igračima i peharom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije