Fudbal

Levov "elf" najgori ikad

Levov "elf" najgori ikad
Foto: N.N. | Levov "elf" najgori ikad

Fudbalska reprezentacija Njemačke porazom od Francuske (1:2) u utorak prvi put u svojoj istoriji izgubila je šest mečeva u kalendarskoj godini.

Prije aktuelnih svjetskih šampiona, od "elfa" su bolji bili Brazil, Austrija, Meksiko, Južna Koreja i Holandija. Do kraja godine Njemačku očekuju još mečevi s Rusijom i Holandijom, pa postoji mogućnost da taj učinak dodatno pogorša.

U kakvoj krizi se nalazi ekipa Joahima Leva, govori i podatak da je ovo prvi put poslije 18 godina da Nijemci nemaju pobjedu u četiri meča u nizu te da su poraženi u dva uzastopna zvanična duela. Posljednji takav negativni niz imali su od oktobra 1999. godine pa do juna 2000.

"Nakon Holandije je bilo jasno da nešto moramo mijenjati", rekao je Lev pa ostaje nejasno šta je to mijenjao kada je ishod ostao isti. Takođe, Njemačka je u 2018. u samo jednoj utakmici uspjela da sačuva svoju mrežu, čime je ponovljena najgora godina u istoriji kada je taj statistički podatak u pitanju. Prethodno je to bila daleka 1964.

Inače, šampioni svijeta iz 2014. godine poslije tri meča Grupe A1 Lige nacija zauzimaju posljednje mjesto sa samo jednim bodom i ukoliko ne pobijede Holandiju u posljednjoj utakmici ispašće u diviziju 2.

Sa druge strane, Francuzi drže vrh, a sa dva gola protiv Njemačke Antoan Grizman upisao se u istoriju reprezentacije Francuske, jer je sada 10. najbolji strijelac svih vremena. U 65 utakmica je postigao 26 golova, a samo jedan ga dijeli od Karima Benzeme (27), dva od Jurija Đorkaefa (28), četiri od Žan-Pjera Papena i Žista Fontejna (30). Najbolji francuski strijelac među aktivnim reprezentativcima je Olivije Žiru sa 32 gola, a najbolji svih vremena je David Trezege, koji je u dresu "galskih pijetlova" mrežu zatresao 34 puta. (Agencije)

Liga A, Grupa 1

1. Francuska 3        2        1        0        4:2     7

2. Holandija          2        1        0        1        4:2     3

3. Njemačka          3        0        1        2        1:5     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije