Fudbal

Lids putuje na pripreme u ratnu zonu Mjanmara

Lids putuje na pripreme u ratnu zonu Mjanmara
Foto: Ilustracija | Lids putuje na pripreme u ratnu zonu Mjanmara

Trostruki engleski šampion i nekad polufinalista Lige šampiona, a danas 12. ekipa druge lige Engleske, objavio je da će uoči iduće sezone na pripremnu turneju u ratom razoreni Mjanmar.

Dogovorene su utakmice protiv tamošnje Ol star selekcije lige, te reprezentacije Mjanmara, koja je 135. na FIFA rang-listi.

Ova odluka je zaprepastila navijače kluba i englesku javnost jer i danas su u ovoj azijskoj državi nemiri pa britansko Ministarstvo spoljnih poslova savjetuje da se odgode sva putovanja ondje, izuzev nužnih, zbog opasnosti od nasilja.

Prema podacima "Ljekara bez granica", tamo je u prvom mjesecu sukoba ubijeno 6.700 ljudi. Iz Lidsa su naveli da će u Mjanmaru (nekadašnjem Butanu) otvoriti kliniku za liječenje lokalne djece.

"Mjanmar je jedna od najbrže rastućih nacija jugoistočne Azije i strastveno vole engleski fudbal. Ambiciozni su i drago nam je da im možemo pomoći, a turneja će nam dati šansu da upoznamo nove navijače iako navijači u Engleskoj nisu oduševljeni takvom odlukom", rekao je direktor kluba Angus Kinir.

(Goal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije