Fudbal

Lista 10 najboljih besplatnih pojačanja: Ibrahimoviću "bronza"

Lista 10 najboljih  besplatnih pojačanja: Ibrahimoviću "bronza"
Lista 10 najboljih besplatnih pojačanja: Ibrahimoviću "bronza"

Zlatan Ibrahimović stigao je prošlog ljeta u Mančester junajted, a iako ima 35 godina brzo je postao ključni napadač "crvenih đavola" i našao se na visokom trećem mjestu najboljih besplatnih pojačanja Premijer lige prema "Daily Mailu".

Iskusni Šveđanin je u debi sezoni u Premijer ligi dosad postigao 15 golova, a u svim takmičenjima čak 24. Engleski "Daily Mail" napravio je listu 10 najboljih besplatnih pojačanja. Od desetog do šestog mjesta redome se nalaze Mark Švarcer (Midlzbro - Fulam), Kevin Dejvis (Sautempton - Bolton), Demba Ba (Vest Hem - Njukasl), Mihael Balak (Bajern - Čelsi) i Đanluka Vijali (Juventus - Čelsi). U top pet se nalaze:

5. Gari Mekalister (Koventri - Liverpul)

Sa 35 godina bio je daleko od najbolje forme, kada je došao 2000. Ipak, bio je sjajan i pomogao je "redsima" da osvoje čak pet trofeja.

4. Rud Gulit (Sampdorija - Čelsi)

Možda i veće ime od Vijalija koje je stiglo u Čelsi iz Italije. Bio je šampion Evrope s Holandijom, a dvostruki s Milanom. Drugi u izboru za igrača godine iza Erika Kantone u prvoj sezoni u Engleskoj.

3. Zlatan Ibrahimović (PSŽ - Mančester ju-najted)

Prvi je 35-godišnjak koji je postigao 15 golova u ligi. Sa četiri gola u prva tri meča je odmah pokazao zašto ga zovu Ibrakadabra, ali se tu nije zaustavio. Prošle sedmice je hettrikom srušio Sent Etjen u Ligi Evrope, a u nedjelju odveo Junajted u četvrtfinale FA kupa. Još će se pisati o njemu.

2. Džej-Džej Okoča (PSŽ - Bolton)

Mađioničar iz Nigerije je jedno od najatraktivnijih imena koje je igralo u Premijer ligi. Bio je nosilac igre Boltona uz Ivana Kampa, Fernanda Jera i Jurija Đorkaefa, koji su klub tri sezone u nizu dovodili do tri najbolje ekipe. Senzacional-ni driblinzi, fantastični centaršutevi, spektakularni pogoci, bili su zaštitni znak Okoče.

1. Sol Kembel (Totenhem - Arsenal)

Jedini stoper na listi i bez sumnje najbolje besplatno pojačanje. Uzdrmao je London kada je 2001. napustio Totenhem i prešao u redove najvećeg rivala. Odmah je postao stub odbrane i jedan od ključnih igrača u zlatnoj eri "tobdžija".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije