Fudbal

Liverpul i APOEL blizu LŠ, CSKA srećno do pobjede

Liverpul i APOEL blizu LŠ, CSKA srećno do pobjede
Foto: Ilustracija | Liverpul i APOEL blizu LŠ, CSKA srećno do pobjede

Liverpul i APOEL na korak su od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Liverpul je u prvom meču posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona kao gost savladao Hofenhajm 2:1 i tako može relativno mirno da sačeka revanš koji će biti odigran za nedjelju dana na Enfildu.

Prvi je u prilici da povede bio Hofenhajm. U 12. minutu je kontakt između Dejana Lovrena i napadača domaćina okarakterisao kao penal, ali Andrej Kramarić nije baš najvještije izveo kazneni udarac pa je Minjole bez problema odbranio svoj gol.

Nekoliko lijepih prilika nije iskoristio Liverpul, a do vođstva su Redsi došli golom debitanta u Ligi šampiona Aleksandera Arnolda Trenta u 36. minutu. Trent je odlično izveo slobodan udarac i donio svom timu prednost.

Po dvije dobre prilike na obje strane do kraja prvog poluvremena imali smo prilike da vidimo, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme otvorio je promašenim zicerom Roberto Firmino, a Hofenhajmu je u 50. minutu poništen gol zbog ofsajda.

Da sve bude još lošije po Hofenhajm, Hauard Nortvajt je uspeo da "postigne" autogol. Džejms Milner je sjajno centrirao, a Nortvajt je u pokušaju da je izbije, skrenuo njenu putanju i to je bilo 2:0.

Tri minuta prije kraja meča, domaćin je ipak stigao do gola. Mark Ut je bez oklijevanja šutirao i matirao Milnera za 2:1 pred revanš u Liverpulu.

Sa 2:0 slavio je APOEL koji je bio bolji od Slavije iz Praga.

Kiprani su posao u ovom meču završili za 10 minuta meča. Već u drugom minutu Igor de Kamargo je sjajno reagovao na loptu ubačenu iz kornera i donio domaćinu prednost.

Samo osam minuta kasnije Estatios Aloneftis je sa ivice kaznenog prostora odlično šutirao i postigao gol za konačnih 2:0 u ovom duelu. O ovom golu će se svakako mnogo pričati.

Slavija će svakako imati za čime da žali jer je propustila nekoliko izuzetnih prilika da bar ublaži poraz i golom u gostima sebi olakša posao u Pragu.

I fudbaleri CSKA iz Moskve nalaze se blizu prolaska u grupnu fazu Lige šampiona, poslije minimalne pobjede u Bernu protiv Jang Bojsa, do koje su došli u nadoknadi vremena. U duelu između Sporinga i FCSB (Steaua) nije bilo pobjednika 0:0.

Sreća je bila na strani CSKA. Jang Bojs je imao 22 šuta, od čega šest u okvir gola, ali je na kraju ostao 'praznih šaka' i to zahvaljujući svom igraču. Defanzivac iz Gane Nuhu Kasim je poslije loše komunikacije sa istrčalim golmanom, umjesto da vrati loptu glavom, smestio u praznu mrežu, za vrijedan trijumf ekipe iz Moskve.

Moskovljani, koji su samo dva puta šutnuli u gol protivnika, sada imaju otvorena vrata Lige šampiona i sve što treba da učine je da naredne srijede ne izgube na svom terenu.

Sa druge strane, Sportingu nije pomogao ni igrač više od 80. minuta, kada je Pintili dobio drugi žuti karton. Lavovi su dominirali tokom cijelog meča na svom terenu, ali se na kraju gosti iz Rumunije vraćaju neporaženi u Bukurešt i sada u blagoj prednosti pred revanš.

Taj meč je na programu naredne srijede.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije