Fudbal

Ljupko Petrović novi trener Sarajeva

Ljupko Petrović novi trener Sarajeva
Ljupko Petrović novi trener Sarajeva

SARAJEVO - Ljupko Petrović je novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Abdulah Ibraković, sportski direktor kluba sa Koševa.

Kako saznajemo, Petrović i FK Sarajevo su postigli sporazum o saradnji do decembra 2015.

U bogatoj biografiji Petrovića piše kako je trenirao nekoliko velikih klubova, među kojima su Olimpijakos, GAK, Levski i Liteks. Njegovu trenersku karijeru ipak je obilježila sezona 1990/91. kada je osvojio titulu prvaka Evrope s Crvenom zvezdom. S istim klubom je osvojio duplu krunu u sezoni 1994/95.

U trofejnim vitrinama ima još titule prvaka Jugoslavije s Vojvodinom, titulu bugarskog prvaka s Levskim iz Sofije, bugarski kup s Liteksom i kineski FA kup s Beijing Guaoanom. Od 2011. Petrović je bez trenerskog angažmana.

Upravni odbor FK Sarajevo u ponedjeljak naveče donio odluku o raskidu saradnje s Robertom Jarnijem, uz obrazloženje da hrvatski stručnjak nije ispunio očekivanja. Jarni je Sarajevo vodio u devet kup i prvenstvenih utakmica, u kojima je zabilježio tek dvije pobjede.

Do kraja bh. prvenstva ostalo je još pet kola, a FK Sarajevo trenutno zauzima četvrtu poziciju s 45 bodova, četiri manje od vodećeg Zrinjskog i drugoplasiranog Željezničara. U Kupu BiH, FK Sarajevo očekuje revanš meč polufinala protiv Zrinjskog u Mostaru 16. aprila (prvi susret završen 0:0), piše Anadolu Agency.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije