Fudbal

"Ludilo Prinčeva" ne prestaje: Mbape u PSŽ-u za 200 miliona?

"Ludilo Prinčeva" ne prestaje: Mbape u PSŽ-u za 200 miliona?
Foto: Ilustracija | "Ludilo Prinčeva" ne prestaje: Mbape u PSŽ-u za 200 miliona?

Jedna od dvije najveće transfer priče ovog ljeta konačno je blizu kraja: što zbog nedostatka vremena za manevrisanje, što zbog želje samog igrača - Kiliana Mbapea, da promijeni sredinu.

Španski Mundo Deportivo umije ''pogoditi'' u ovakvim situacijama. A danas su javili da francuska mlada nada prelazi u PSŽ.

S velikom sigurnošću, novinar Mundo Deportiva izvijestio je da je posao zapravo dogovoren i da su svi detalji poznati: 180 miliona evra Monako će dobiti od PSŽ-a odmah, a još 20 u bonusima. Parižani će mladog napadača uz Nejmara, učiniti najskupljim fudbalerom u istoriji fudbala, prenosi televizija "N1".

Bio bi to konačan kraj nadanjima Reala da mogu da oplemene svoju ofanzivnu liniju ovim fantastičnim igračem. Spominjala se i Barselona, ali su oni novac odlučili da potroše negdje drugo. Biće interesantno vidjeti kako će Parižani ispoštovati stroge finansijske propise i kako će se ovaj posao odraziti na kompletan fudbalski biznis.

Sam igrač bi, tvrde Španci, trebalo da zarađuje nevjerovatnih 18 miliona evra po sezoni. Kako je navedeno, Mbape bi trebao biti predstavljen naredne sedmice.

Ovakav PSŽ sigurno ima kvalitet da napadne sve trofeje pa čak i onaj u Ligi šampiona. Možda ne u prvoj sezoni, doduše, ali naredne, ko zna. 

Ovakav rasplet situacije ipak se može ocijeniti iznenađenjem ako u obzir uzmemo sve okolnosti. Ipak je od početka ''duvalo'' prema Španiji i Madridu. Ali novac ponekad ipak zavrti tamo gdje burgija ne može.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije