Fudbal

Luj van Gal: Znao sam da neće biti lako

Luj van Gal: Znao sam da neće biti lako
Luj van Gal: Znao sam da neće biti lako

Da sam htio lagan posao, otišao bih u Totenhem, koji mi je nudio slične uslove, rekao je Luj van Gal, menadžer Mančester junajteda, koji ima najgori start sezone od 1992. godine.

Poraz od Svonsija, bod kod Sanderlenda i Barnlija u Premijer ligi, te sramotna eliminacija od MK Donsa u Liga kupu učinak su Van Galove ekipe na startu sezone.

"Svaki početak je težak. Tako mi je bilo i u Bajernu. Razlika je što je tada Uli Henes, predsjednik kluba, odmah htio obračun, tražio je objašnjenja, a ovdje mi samo kupuju igrače", izjavio je Van Gal.

Junajted je potrošio oko 190 miliona evra u ljetnom prelaznom roku i najveći su potrošač od svih klubova u Evropi u posljednja sva mjeseca. Najveći dio novca potrošen je na angažovanje Anhela di Marije iz Real Madrida za 75 miliona evra.

"Junajted me podržava. Ljudi u klubu vjeruju u mene i u moju fudbalsku filozofiju. Gledam li tabelu? Pa to ništa ne znači. Tek je počela sezona. Znao sam da neće biti lako", jasan je holandski stručnjak.

Igra Junajteda je na meti mnogih kritika, a bivši igrač "crvenih đavola" Pol Parker posebno se okomio na Vejna Runija, koji prema njegovom mišljenju ne zaslužuje mjesto u prvom timu, a još manje nedjeljnu platu od 375.000 evra. Parker je za pet godina na "Old Trafordu", od 1991. do 1995, sakupio 105 nastupa, osvojivši dvije titule prvaka Engleske i po jedan FA kup, Liga kup i Komjuniti šild.

"Runi je bio očajan. Navodno, bio je u Barnliju proteklog vikenda, s trakom predvodio ekipu. Ali, ja sam vidio igrača zainteresovanog samo za sebe, koji ne pokušava ništa da promijeni i eventualno nekim potezom da podigne ekipu", bio je oštar Parker, koji je nastavio:

"Meni je u cijeloj priči najfascinantnije da je on plaćen 375.000 evra svakog ponedjeljka, a igra loše, očajno."

Konkurencija u napadu najpopularnijeg britanskog kluba opasno se pojačala posljednjeg dana prelaznog roka, pošto je stigao Radamel Falkao.

"Kada Robin van Persi bude bio spreman, Runi mora da bude izostavljen iz startne postave. Da je po mome, uvijek bi se u napadu našli Van Persi i Falkao. Vidim da su se pojavile priče da bi Runi trebalo da igra odmah iza njih dvojice, ali i to bi bila ogromna greška. Zašto bi on igrao tu, kada Huan Mata ili Di Marija mogu da odrade pet puta bolji posao", zaključio je Parker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije