Fudbal

Luka Modrić evropsku krunu posvetio poplavljenom stanovništvu

Luka Modrić evropsku krunu posvetio poplavljenom stanovništvu
Luka Modrić evropsku krunu posvetio poplavljenom stanovništvu

Fudbaler Reala Luka Modrić posvetio je trijumf Madriđana u Ligi šampiona ugroženim ljudima u poplavama u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"Kraljevski klub" je u subotu uveče u Lisabonu osvojio desetu titulu šampiona Evrope u istoriji, pobjedom sa 4:1 nad gradskim rivalom Atletikom poslije produžetaka. Do 93. minuta bilo je 1:0 za Atletiko kada je uslijedio gol Reala za produžetak, a kasnije i još tri.

"Želio bih da posvetim ovaj trofej mojoj porodici, supruzi i kćerki, i svim ljudima koji su bili ovdje, ali i onima koji, nažalost, nisu. Posvećujem ga i mom preminulom treneru i učitelju Tomislavu Bašiću i svim ljudima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, koji prolaze kroz teška vremena. Nadam se da mogu da osjete i da podijele sreću sa mnom u ovom trenutku", rekao je Modrić za HRT.

Modrić je odigrao svih 120 minuta na "Lužu".

"Ovaj osjećaj je nevjerovatan. Bili smo na rubu poraza, ali poslije tog gola smo znali da ćemo pobijediti poslije produžetaka. Bilo je očigledno da su igrači Atletika umorni. Ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri", istakao je Modrić i dodao:

"Moramo da budemo iskreni i da kažemo da je Atletiko bio bolji tim u prvih 60-70 minuta. Pokazali su koliko dobro mogu da igraju i zašto su šampioni Španije. Ali, mi nismo razmišljali o porazu. Do samog kraja smo vjerovali da možemo da postignemo gol i dođemo do preokreta. Na kraju smo to i učinili i nagrađeni smo za naš trud".

Atletiko Madrid, predvođen trenerom Dijegom Simeoneom, je poslije 40 godina igrao meč za titulu prvaka Evrope i izgubio na sličan, bolan način. Te 1974, u finalu sa Bajernom su vodili 1:0 sve do 119. minuta, kada je uslijedio preokreta i četiri gola Bavaraca. Nervoza je učinila svoje pa je Simeone dva puta utrčao u teren i raspravljao sa sudijom i igračima Reala.

"Ogorčen sam, nisam tužan. Ostao je osjećaj gorčine jer nisam ostvario cilj, ali 'ohladio' sam se poslije meča i prevazišao situaciju. Utakmica se završava kad sudija želi i tu nema šta da se doda", rekao je Simeone.

Real je tako došao do 10. titule šampiona Evrope, a novu krunu je proslavio na ulicama Madrida to isto veče.

521,9

miliona evra Real je ove sezone uložio u stvaranje tima, a Atletiko 79,05

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije